Sport

2009.11.13. 03:28

Sikeres hegyikerékpáros szezonzáró

Bronzéremmel zárta az idei országos MTB-s hegyikerékpáros versenyévadot Gergácz Péter, a Galaxy Fitness Club sportolója.

Gergácz Zoltán

Az idei évad utolsó MTB-s hegyiversenyét várpalotai indítással a Bakonyban rendezték meg. A nem túl kedvező időjárás ellenére - szakadó eső és mindössze 10 Celsius- fok - 106 elszánt kerekes állt rajthoz a három táv leküzdésére. Megyénket Gergácz Péter képviselte, sikerrel. A Galaxy Fitness Club versenyzője eddig csak rövidtávon (30-45 km) indult, most először középtávon (66 km) próbált szerencsét. A szintkülönbség 1300 méter volt. Az agyagos, csúszós talaj miatt több szakasz is tekerhetetlen volt, a bringát tolva, vagy vállon cipelve lehetett csak haladni. Az egyik leghúzósabb rész a két km hosszú, 15 százalékos emelkedő volt. A vasi kerekes alaposan bekezdett, egy hosszú emelkedőn tetemes előnyt szerzett. Féltávnál aztán beérte az elmúlt évben U23-as válogatott kerettag, a zalaegerszegi Kusz Mátyás. Sokáig együtt haladtak, majd Gergácz egy gyors, köves szakaszon kb. negyven kilométeres sebességgel haladva nagyot bukott, és komoly térdsérülést szenvedett. De akarat-ereje és elszántsága legyőzte fájdalmát. Újból nyeregbe ült, s erősen vérző térddel is tovább rótta a kilométereket. De kálváriájának ezzel még nem volt vége. A cél előtt tizenöt kilométerrel eltörött a váltója, ami szintén nagyban befolyásolta, hogy megszorítsa Kuszt. A problémák ellenére nagyszerűen helytállt, és az abszolút versenyben - miután a mentők elsősegélyben részesítették - a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Végeredmény: 1. Kusz Mátyás (ZKSE) 4:19, 25 óra, 2. Kuntár Bence (Veszprém) 4:21,38, 3. Gergácz Péter (Galaxy Fitness Club) 4:33,11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!