Sport

2009.12.02. 10:22

Három mérkőzésre betiltották a szelestei focipályát

Pályabezárás, játékosok eltiltása, rendezői létszám megemelése: ezek a Szeleste-Uraiújfalu (0:2) megyei II-es futballmérkőzés után történt balhé hozadékai.

Pum András

Bár a Sárvári Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága először nem tudott döntést hozni a Szeleste-Uraiújfalu meccset követő botrány ügyében - az uraiújfaluiak képviselője ugyanis nem ment el a meghallgatásra - a következő ülésen már mindkét fél képviseltette magát.

A Pócza József vezette Fegyelmi Bizottság a szelestei focipályát a soron következő három bajnoki mérkőzésre betiltotta. Ezen kívül a szelesteiek hat meccsükre kötelesek saját költségükön szövetségi ellenőrt kérni, valamint a 2009/2010-es szezon végéig a rendezői létszámot tíz főre kell emelniük. Az Uraiújfalu együttesét a bizottság figyelmeztetésben részesítette.

Ami a játékosokat illeti: a szelestei Peszlen Zoltánt 2010. május 31-ig mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta, az uraiújfalui Gallen Antalt 2010. április 30-ig tiltotta el a bajnoki mérkőzésektől.

Az ítélet indoklásában szerepel, hogy a meccs lefújása után, még a játéktéren Peszlen Zoltán - mint néző - és Gallen Antal szóváltása, kakaskodása tettlegessé fajult. Mindezt látva nézők özönlötték el a pályát és egészen az öltözőig tömeges lökdösődés alakult ki, rendezők híján nem lehetett fenntartani a rendet. A szelestei együttes egyébként már visszaesőként várta a bizottság döntését.

Az érinettek nyolc napon belül fellebezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!