Sport

2009.12.08. 10:37

Nagy László kihagyja az ausztriai kézilabda VB-t

Nagy László családi okok és kisebb sérülése miatt nem vesz részt a januári ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Ezt a spanyol szövetség által "megkörnyékezett" Barcelona-játékos mondta el kedden az MTI-nek.

MTI

- Döntésem csak az Eb-re szól, jelenleg nem téma az, hogy a spanyolok szeretnék, ha a 2012-es olimpián az ő válogatottjukban szerepeljek. Tíz éve minden világversenyen ott voltam, most inkább a családommal szeretnék lenni. Ráadásul korábbi ujjsérülésem után sem vagyok százszázalékos állapotban, noha játszom a klubomban, nem lehet túlterhelni - nyilatkozta Nagy László.
Hozzátette: a kontinensviadal után beszél a magyar szövetség képviselőivel a hogyan továbbról, mert nem döntött még, elfogadja-e a spanyol szövetség ajánlatát, vagy továbbra is a magyar válogatott rendelkezésére áll.

A nemzetközi szövetség szabályzata alapján egy játékos három év kihagyás után szerepelhet egy másik ország válogatottjában. Azt Nagy is elismerte, a spanyolok erőteljesen kapacitálják, hogy inkább náluk játsszon.

A kiváló átlövő idén június 21-én szerepelt legutóbb a magyar nemzeti csapatban, vagyis ha kihagyna három évet, akkor a spanyol együttessel - sikeres kvalifikáció esetén - ott lehetne a 2012-es londoni olimpián.

Csoknyai István szövetségi kapitány elmondta: úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett azért, hogy Nagy ott legyen az Eb-n, s sajnálja, hogy a játékos így döntött.
- Az Eb után szeretnénk, ha Laci már azt jelezné, hogy továbbra is a mi játékosunk marad, mert ő igazi értéke a csapatnak  - tette hozzá Csoknyai.

Sinka László
, a magyar szövetség elnöke egyelőre nem kívánt reagálni, mint jelezte: megvárja Nagynak az Eb-ra vonatkozó hivatalos bejelentését.


    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!