Sport

2010.02.18. 10:53

Büki futballősz: két edző, két pont, utolsó hely

Tizenhárom meccsen mindössze két pontot szerzett a 2009/2010-es bajnokság őszi szezonjában az NB III-as büki focicsapat, amely így sereghajtóként várja a tavaszi rajtot.

Pum András

Eseménydús őszön van túl a büki labdarúgó-csapat. A nyáron kinevezett új edzőt, Szabó Bálintot az eredménytelen szereplés miatt  - öt meccsen két iksz, három vereség - a szezon elején le akarta váltani a piros-fehérek szintén nyáron érkezett szakosztályvezetője, Kőhalmi Sándor, ám a szakvezető maradt a posztján, Kőhalmi viszont később ment. A hetedik fordulóbeli, Csesztreg elleni 3:1-s vereséget követően Szabó maga mondott le, helyére Takács Gábor érkezett. A fiatal szakvezetővel sem indult meg a szekér, a hátralévő hat meccsen egyetlen pontot sem szereztek a fürdővárosiak.

- Nem volt könnyű dolgom, hiszen egy mentálisan padlón lévő, morálisan szétesett társaságot vettem át - mondta Takács Gábor, a Bük edzője. - Pozitívum, hogy nagyon rövid időn belül javult az edzéslátogatottság. Az első meccsen Csornán 2:0-ra kikaptunk, ám azt követően a hazai, Motim elleni találkozón egészen a 89. percig győzelemre álltunk, ám három perc alatt kaptunk két gólt, ezzel pedig elúszott a meccs. Azt mondom: ez a vereség tovább rontott a játékosok lelkiállapotán, meggyőződésem ha akkor nyerünk, kijövünk a gödörből. A peches meccs miatt azonban méginkább elveszítették hitüket a fiúk. Ennek ellenére dicséret illeti a srácokat, hiszen például a nagyobb játékerőt képviselő  Badacsonytomaj ellen csak az utolsó öt percben kaptunk ki, míg a bajnokesélyes Veszprém ellen 75 percig 0:0-ra álltunk - igaz, aztán kaptunk egy négyest. A Körmend (0:5) és a Pápa II. (0:4) elleni meccsek kivételével egyszer sem játszottunk alárendelt szerepet - sajnos mint említettem, közben becsúszott egy-két balszerencsés vereség.

- Hiszem, hogy több van ebben a csapatban - jelezte a tréner. - Ahhoz viszont, hogy ne essünk ki, néhány dolgon feltétlenül javítanunk kell. A középpályás-védekezést stabilabbá kell tennünk, elöl muszáj gólveszélyesbben futballoznunk, no és nem ártana ha rámenősebben, agresszívabban focizna a gárda. A hozzállással ősszel sem volt probléma, és miután csupán hét-nyolc pont a lemaradásunk a bentmaradó helyektől - az új igazolásokkal  elérhető a cél, azaz, hogy a következő szezonban is NB III-as csapata legyen Büknek. Mindenesetre az első öt meccs kimenetele sorsdöntő lehet - egy jó rajttal elkaphatjuk a fonalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!