Sport

2010.03.30. 02:26

Boksz: Nemes bemutatkozott

A kőszegi Fitt-Boksz és a szombathelyi Skorpió BC versenyzői nagykanizsai Pláza-kupán szerepeltek.

Vastag Nándor

A kupa lebonyolítása nem volt tökéletes, ugyanis 115-en neveztek, de időhiány miatt - csak egynapos volt a viadal - mindössze 66-an léptek ringbe. A Skorpió BC jó versenyt zárt, de ami fontosabb, bemutatkozott a csapatában Nemes Erik. A kőszegi Fitt-Boksztól januárban igazolt ökölvívó Varga Roland edző szerint hosszú és kemény felkészülés után éremesélyes lehet a decemberi országos bajnokságon, egyelőre azonban a formába hozás a cél. Nemes a felnőtt 69 kilós súlycsoportban a budapesti Görbics Gáborral csapott össze, és rendkívül határozott bokszot bemutatva egyhangú pontozással nyert.

Csapattársai közül a felnőttek között Somlai Zoltán (75 kg) helyi ellenfelet, az ifjúsági Hangai Péter (64) győri fiút vert pontozással. A serdülőknél Kiss Roland (52) már az első menetben döntő fölénnyel győzött balatonlellei riválisa ellen, míg Al Hersh Mátyás (48) szoros mérkőzésen szenvedett vereséget.

A kőszegi Fitt-Boksz kilenc ökölvívóval érkezett Nagykanizsára, de csak négyen húzhattak kesz-tyűt. A felnőtteknél Tóth József (75), az ifjúságiaknál Rába Patrik (57) jól megoldotta feladatát, de a pontozók vitatható módon ellenfeleiknek adták a meccset - előbbi kanizsai, utóbbi harkányi versenyzőtől kapott ki 2:1-re. A serdülő Ódor Attila (46) és a felnőtt Bogdán Enikő (64) debütálásként csak bemutató meccset vívtak helyiekkel; mindketten döntetlent értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!