Sport

2010.03.25. 03:28

Kick-box: Pődörék dobogón

A Kopula Classic KBC versenyzői, Pődör Csaba és Németh Dávid kétszer állhatott dobogóra a German Open elnevezésű nyílt kick-box viadalon.

Vastag Nándor

A német fővárostól, Berlintől 80 kilométerre lévő Eberswaldében nyolc ország mintegy 850 versenyzője - köztük három Kopula Classic KBC-s - tette próbára tudását. Pődör Csaba a felnőttek között, a full-contact 91 kilós súlycsoportjában jól kezdett, egy hazai versenyzőt kiütéssel vert meg, majd az elődöntőben a későbbi győztes német ellenfelétől kikapott 3:0-ra, így harmadik helyen végzett. Mayer Gábor tanítványa a light-contact szabályrendszerben, a 94 kilóban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A nyolcad- és negyeddöntőben is németet győzött le egyhangú pontozással, a fináléba jutásért rendezett meccsen pedig ugyanilyen arányban maradt alul egy orosz riválissal szemben.

Ennek ellenére Pődör Csaba minden dicséretet megérdemel, a nap folyamán ez volt az ötödik meccse, s a fáradtság már látszott a teljesítményén. A -79 kilósok között Mayer István indult, aki semiben a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget, míg light-ban egy siker után a négy közé jutásért vívott meccsen maradt alul. A kadett II-es korosztályban nem súly, hanem magasság szerint osztották be a versenyzőket. A -175 centis kategóriában, lightban Németh Dávid szlovén és német vetélytárs 3:0-s legyőzésével jutott döntőbe, ahol egy helyi fiútól kapott ki ugyanilyen arányban. Az idősebbek között, a junior korosztályban is indult, és szintén második lett. Előbb 15:9-re nyert, majd a fináléban pár ponttal kikapott, mindkétszer német ellenféltől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!