Sport

2010.03.19. 03:27

Tánc Eb-re utazhatnak

Ifjúsági Európa-bajnokságon képviselhetik hazánkat a Lorigo TSE új üdvöskéi. Moszkvába indul a szombati kontinensviadalra Sztoján Barna és Babos Eszter.

Simon Erzsébet

A kiváló kettős nyomdokain haladnak az egyesület új üdvöskéi: az ifjúsági latin magyar bajnokságon Sztoján Barna és Babos Eszter bronzérmet szerzett. A fiatalok fél éve táncolnak együtt, a 15 éves Eszter szombathelyi, a 17 esztendős Barna veszprémi. Januártól edzenek és készülnek a versenyekre a Lorigo berkein belül. A tehetséges fiatalok egy hónap leforgása alatt felküzdötték magukat a Magyar Táncsport Szakszövetség által vezetett ranglista élére. Eredményességüknek köszönhetően őket delegálták a szombati kontinensviadalra; az Ifjúsági Latin Európa-bajnokságot Moszkvában rendezik. Eszter és Barna képviseli Magyarországot a világbajnokságon is, amelynek áprilisban Linz ad otthont. Mivel még nagyon fiatalok, de annál sikeresebbek, Faludiné Lovas Henriette művészeti vezető reményei szerint sok örömet szerezhetnek még Szombathelynek, s a táncsport kedvelőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!