Sport

2010.04.29. 09:26

Bajnokok Ligája: Jose Mourinho édes veresége

Élete legboldogabb vereségének nevezte a szerdait Jose Mourinho, a Bajnokok Ligája elődöntőjében a címvédő FC Barcelonát búcsúztató Internazionale edzője.

MTI

A legrangosabb európai kupasorozat fináléjába 1972 óta először bekerült olasz csapat több mint 60 percet emberhátrányban játszva, hősiesen küzdve és védekezve harcolta ki az összesítésben 3-2-es sikert jelentő vereséget a Nou Camp Stadionban. Ezzel biztossá tette, hogy a Bajnokok Ligája 1992 óta íródó történetében idén sem lesz címvédés.

"Óriási volt a feszültség a meccsen, egy ilyen csapat ellen tíz emberrel mindezt elérni történelmi, mitikus tett" - áradozott a meccs után a nehéz természetű portugál szakember. "Életem legédesebb 1-0-ás veresége volt ez a mai. Taktikailag és a védekezésünket nézve is tökéleteset produkáltunk."

A tréner nem felejtette el megemlíteni, hogy nagyon rosszul indult a meccs, mivel Goran Pandev a bemelegítés során megsérült és Christian Chivut volt kénytelen helyette játszatni, ami még a tervezettnél is defenzívebbé tette együttesét, ám ennek ellenére minden az ő terveik szerint alakult.

A botrányos kijelentéseiről és megmozdulásairól is ismert Mourinho ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, már a meccs előtt, a bemelegítést megelőzően felhergelte a barcelonai közönséget, amikor zsebre dugott kézzel besétált a kezdőkörbe. A meccsen aztán Thiago Motta kiállítását gúnyos kacajjal konstatálta, a lefújást követően pedig a biztonságiak védőgyűrűjében vonult az öltözőbe, miután az Inter-szurkolók szektora elé rohant, kitárt karokkal üdvözölte a nézőtér felső részében elhelyezett olasz drukkereket, heves indulatokat kiváltva a csalódott katalán szimpatizánsoknál. A Barca kapusa az eset után odarohant hozzá és felelősségre vonta, amit Mourinho szokásos stílusában kommentált:

"Valdes azt hitte, hogy a Barcelona szurkolóit akartam provokálni, holott én ünnepelni mentem az Inter híveihez, s ehhez minden jogom megvan. Az, aki mindent megnyer, nem tudja, hogyan kell veszíteni. Ők nagyon rossz vesztesek, mint ahogy én is."

Az FC Barcelona szerda este a lehető legtámadóbb felállásban futott ki a pályára, mindössze három védőt küldött ki Josep Guardiola vezetőedző, ám játékosai hiába birtokolták 78 százalékban a labdát, csupán egy gólt tudtak szerezni, azt is a hajrában. 

A fiatal edző kissé meglepő módon, éppen Motta kiállításában látta a kudarc egyik okát:

"A piros lapot követően megbomlott a meccs addigi menete, az Inter teljesen visszaállt, márpedig védekezni sokkal könnyebb mint támadni" - kesergett Guardiola. "Sokat birtokoltuk a labdát, de kevés helyzetünk akadt, hiányzott a folyamatosság a futballunkból. Mindent megtettünk, de az Inter nagyon jól védekezett."

Azok után, hogy a világ legjobb klubcsapatának tartott Barcelona tavaly minden sorozatot megnyert, amiben elindult, idén már csak a bajnoki címre maradt esélye a gárdának, s a spanyol pontvadászatban is mindössze egy pont az előnye a nagy rivális Real Madriddal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!