Sport

2010.04.18. 16:43

Divízió I-es jégkorong-vb - Hatgólos magyar győzelem a lengyelek ellen

A magyar válogatott látványos játékkal 6-0-ra legyőzte a lengyel csapatot a ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokság vasárnapi, második fordulójában.

MTI

Ted Sator szövetségi kapitány együttese, amely szombaton 4-2-re verte a dél-koreaiakat, ezúttal remek első harmadot produkált: Sofron góljával vezetést szerzett, majd Vas Márton emberelőnyben növelte különbséget.

A második játékrészben ugyan nem esett gól - főleg Hetényi védéseinek köszönhetően -, a záró harmadban viszont négy is: Vas Márton újabb találatával indult a sorozat, az örömhoki Sille és Horváth eredményes befejezésével folytatódott, az i-re a pontot pedig Ladányi tette fel.

A mostani siker azt jelenti, hogy pénteken szinte biztosan a feljutás lesz a tét a szlovénok elleni zárómeccsen. Hétfőn pihenő következik, kedden 16:30-tól az eddig pont nélküli horvátokkal játszanak a magyarok.

Eredmény, 2. forduló:
Magyarország-Lengyelország 6-0 (2-0, 0-0, 4-0)
----------------------------------------------
gól: Sofron (9.), Vas M. (11., 41.), Sille (46.), Horváth (46.), Ladányi (58.)

A magyarok nyertek, a lengyelek kikaptak az első fordulóban, így az ellenfél számára a feljutási remény életben tartása volt a cél.

A Ted Sator kapitány a csatársorban felcserélte Sofront és Kógert, míg a hátvédeknél a vb-újonc Szirányi cserélt Svasznekkel. A kapuban megint Hetényi kezdett, és neki kellett először bravúrt bemutatnia. 

A lengyelek a 9. percben egy óriási védelmi hibát követtek el, a vb-újonc Sofron csapott le az eladott korongra, és higgadtan a hálóba emelt. Lendületbe jöttek a magyarok, kiállítást csikartak ki, az emberelőnyben pedig pontos, gyors passzolgatás végén Vas Márton kapásból bombázott a rövid sarokba. A harmad végén a szintén első vb-jén szereplő Magosit ültették ki a büntetőpadra, de sikerült kivédekezni ezt a két percet.

A második játékrészben sokkal jobban játszottak a lengyelek, sorra dolgozták ki helyzeteiket, ám Hetényi "szuperül" védett: nem voltak kipattanók, így a rivális nem tudott betalálni. Olykor-olykor a magyarok is eljutottak az ellenfél kapuja elé, ám a legnagyobb ziccerek is kimaradtak.

A záró felvonás 14. másodpercében Vas Márton tette bele jól ütőjét a korong útjába Horváth passzát követően, majd Zborowski kapus cserét kért. Váltótársa, Kosowski 39 másodperc alatt kétszer kapitulált, Sille és Horváth is közelről volt eredményes. A végeredményt Ladányi állította be.
   
    Korábban:
Nagy-Britannia - Koreai Köztársaság 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!