Sport

2010.04.18. 14:35

Kosárlabda Final Four: Frazier szerint hazai pályán játszott a Falco

Így látták a kupadöntőt az edzők (Nikola Lazics, Völgyi Péter, Patonay Imre) és a játékosok (Kálmán László, Winsome Frazier).

Tóth Gábor

Nikola Lazics, a Falco edzője: - Az első félidőben még volt bennünk lendület, összességében jól is játszottunk, ám pechünkre a ZTE már akkor is nagyon jól dobott. Fordulás után viszont a ZTE fölénk kerekedett, és megérdemelten nyert. Ellenfelünk a legjobb formában lévő magyar csapat. Tíz jó képességű játékost tud forgatni, így végig nagy tempót diktál  ezt a tempót mi ezúttal nem bírtuk. Természetesen csalódott vagyok, hiszen közel volt a végső győzelem. Ám ha reálisan értékeljük csapatunkat, akkor kijelenthető, hogy ez a kupaezüst ezúttal bravúrnak számít. Gratulálok a fiúknak, és a közönségüknek is.

Völgyi Péter, a ZTE trénere
: - Mindkét csapaton érőzött a fáradtság, hiszen olyan hibákat követtek el, amilyeneket normális körülmények között nem szoktak. Egy ideig szívósan küzdött a Falco, de szerintem megérdemlten nyertünk, csapatként jobbak voltunk. Ráadásul hosszabb volt a kispadunk is, így jobban bírtuk erővel. Örülök a kupagyőzelemnek, fontos diadal, de mostantól már a rájátszásra készülünk.

Kálmán László, a Falco KC kapitánya: - Nem kell szégyenkeznünk az eredmény miatt, szerintem szép teljesítmény, hogy a kupadöntőig elverekedtük magunkat. A Sopron elleni meccset a sírból hoztuk vissza, és sajnos az a csata sokat kivett belőlünk. A fináléban az első félidőben még tartottuk magunkat, de már akkor is érezhető volt, hogy a ZTE a legkisebb megerőltetés nélkül játszik. A második játékrészben már a ZTE diktálta a tempót, az történt a pályán, amit ellenfelünk akart. A ZTE teljesen megérdemelten nyert, jelen pillanatban annyi van a két csapat között, mint amit az eredmény mutat.

Winsome Frazier, a Falco All Star csapatba bekerült hátvédje:  - Az első nap fantasztikus meccset játszottunk, mínusz 14 pontról nyertünk. Ám sajnos az a győzelem sokat kivett a csapatból. Így a ZTE-vel csak egy félidőn át tudtuk tartani a lépést, a jobb csapat győzött. Szépen csillog az ezüstérem is, de őszintén mondom, az All Star csapattagságomat szívesen odaadtam volna az aranyért A szurkolók fantasztikusak voltak, mindkét nap hazai pályát teremtettek nekünk.

Patonay Imre, a ZTE szakmai igazgatója: - Megérdemelten, és talán mondhatom azt, hogy magabiztosan nyertük meg a tornát. Az Albacompot a csapategységünkkel győztük le. A Falcóból pedig sokat kivett a Sopron elleni meccs. Többet is mint gondoltam, hiszen én egy felszabadult, feldobott Falcóra számítottam, ám a második félidőben sima lett a meccs  igaz, mi azért másképpen védekeztünk mint a Sopron. Még azt is elbírtuk, hogy Watson deréksérülés miatt alig-alig játszott. A Körmenddel nyert négy kupagyőzelemnek természetesen más volt az íze, a hangulata. De nagyon jól érzem magam Zalaegerszegen, sok munka van ebben a csapatban, együtt van a társaság, úgyhogy igazán örülök az újabb aranyéremnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!