Sport

2010.04.09. 02:26

Tánc-emlékverseny és ob

Társastáncosokkal népesül be szombaton a Sugár úti csarnok; ott rendezik a Pásti Dóra-emlékversenyt, illetve a D8 tánc országos bajnokságot.

Simon Erzsébet

Tizenkét évvel ezelőtt, április utolsó napján tragikus hirtelenséggel 12 esztendősen hunyt el a Haladás Sporttánc Szakosztály tehetséges táncosa, Pásti Dóra. Azóta minden tavasszal versenyen emlékeznek meg róla a társai. Dóra 1994-ben kezdett el táncolni a testvérével a Gyermekek Háza tánctanfolyamán Benkő Miklósnál. Két évvel később Rimányiné Kiss Anikónál ismerkedett a versenytánc titkaival. Alig egy év elteltével már klubközi viadalon mutatkozhatott be a bátyjával. Ígéretes pályafutásnak vetett véget a baleset.

A Dóra tiszteletére rendezett hagyományos emlékversenyen a Renoterv-kupáért folyik majd a küzdelem. Délelőtt 10 órától a tánciskolások lépnek parkettre, 13 órától pedig a D8 országos bajnokságot és a klubközi táncversenyt rendezi meg a Rimányi Táncstúdió - SZUSZ SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!