Sport

2010.05.01. 15:40

Kétvállon Bíró Péter csapata: Haladás-Lombard Pápa 4:2 (képgalériával)

A Soproni Liga 25. fordulójában rendezett mérkőzésen a Pápa 2:0-ás Haladás-vezetés után ugyan felállt, de a hajrában nem kegyelmeztek Keneseiék: a vasiak 4:2-ték verték a Lombardot. A vendégek megbízott edzője a bírót hibáztatta, a Hali-szurkolók pedig majálist rendeztek a Rohonci úton.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS-LOMBARD PÁPA 4:2 (2:1)

Szombathely, 7000 néző, játékvezető: Vad II.

SZOMBATHELYI HALADÁS: RÓZSA - SCHIMMER, GUZMICS, LENGYEL, TÓTH P. - SIMON Á., MOLNÁR, HALMOSI - NAGY, OROSS, SIPOS.

LOMBARD-PÁPA: SZŰCS - QUINTERO, TÓTH G., FARKAS A., MÉSZÁROS - FŰZFA, VARGA G., GRANÁT, REBRYK - ABWO, JOVÁNCZAI.

Kellemes nyári időben melegítenek a csapatok a kezdés előtt húsz perccel - igaz a hangszórókból bömbölő zene szokás szerint nem üti meg az első osztályt, de ez legyen ma a legnagyobb bajunk. A Pápa előzetesen megadott összeállítása három helyen is változott: Venczel, Zulevs és Sarus kimaradt, helyükre Fűzfa, Granát és Quintero került.

A Haladás kezdte a mérkőzést. A szombathelyiek fehér-zöld-fehérben,a vendégek sárga-fekete-feketében játszanak. A vasiak a klubház felöli kapura támadnak az első félidőben.

Pápáról mintegy 30 szurkoló kísérte el a Lombardot.

Eltelt az első tíz perc, egyelőre a Haladás aktívabb, jobbára a vendégtérfélen folyik a játék.

A kezdeti rohamokat átvészelték a pápaiak, kiegyenlítetté vált a meccs.

Bíró Pétert vette szájára - immáron nem először a meccsen - a hazai publikum, a hangosbemondó figyelmezteti is a szurkolókat - nulla eredménnyel.

22. perc: Oross indította a jobb oldalon egyedül kilépő Nagy Gábort, aki előbb érte el a labdát mint a kifutó Szűcs, a kapus pedig az ötösnél elhúzta a csatár lábát. Tizenegyes!!! Szűcs kapott egy sárga lapot. A büntetőt Tóth Péter a jobbra mozduló Szűcs mellett higgadtan a kapu bal oldalába vágta (1:0).

28. perc: 2:0!!!Molnár indított a jobb oldalon Orosst, aki az ötös magasságában középre adott, az érkező Halmosi pedig négy lépésről a kapu közepébe bombázott (2:0)

29. perc: 2:1. Molnár passzolta el a labdát a tizenhatos előterében, Jovánczai lecsapott rá, és 17 méterről a kétségbeesetten visszafutó Rózsa felett a jobb felső sarokba emelt. A labda a felső kapufáról pattant a gólvonal mögé. (2:1).

34. perc: Varga Gábor 19 méteres, jobb oldali, bal sarokba tartó szabadrúgását előrevetődve védte Rózsa.

35. perc: Sipos rúgta meg Tóthot, sárga lap a jutalma.

37. perc: Abwo iramodott meg a jobb oldalon, kicselezte Guzmicsot, ám amikor tíz méterről lőtt, a védő belelépett a labdába, amelyet Rózsa végül a léc alól piszkált ki.

A váratlan gól felhozta a pápai csapatot, a Haladást kissé megzavarta a találat.

Egy perc a hosszabbítás.

46. perc: Tóth Gábor kapott sárga lapot lökdösődésért.

Vége az első félidőnek, a Haladás 2:0 után kiüthette volna a Pápát, ám a hatalmas védelmi hibából született gól felhozta a vendégcsapatot.

Megkezdődött a másodi félidő, a Pápa cserélt: Granát helyére Sarus állt be.

47. perc: Sarus végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a tizenhatos magasságában. Lövése a kéttagú sorfal mellett a bal sarok irányába tartott, ám Rózsa kiütötte a labdát.

51. perc: Halmosi cselezte át szépen magát három védőn, majd 14 méterről, jobbal csúnyán a bal felső sarok mellé lőtt.

58. perc: Oross szöktette a jobb oldalon Nagy Gábort, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, ám nyolc méteres lövését Szűcs lábbal védte.

Egyik csapat sem elégedett az eredménnyel, a Haladás végleg eldöntené a meccset, míg a Pápa nagy erőket mozgosít az egyenlítésért.

60. perc: Sarus 22 méteres, életerős, de középre tartó lövését védte Rózsa.

A Hali-táborra nem lehet panasz, kiválóan buzdítják a zöld-fehéreket.

66. perc: Abwo keveredett le a jobb oldalon az alapvonal közelébe, lapos lövését Rózsa lábbal hárította.

Tapsvihar a nézőtéren, Kenesei készül beállni.

67. perc: csere a Haladásban, Oross le, Kenesei be, Sipost pedig Iszlai váltja.

68. perc: Abwo tört be Guzmics mellett a tizenhatoson belül, majd gyanús körülmények között elesett. Vad II. továbbot intett.

69. perc: előbb Varga, majd Abwo is reklamált a játékvezetőnél, mindketten egy-egy sárga lappal gazdagodtak.

73. perc: Iszlai könyökölt oda Mészárosnak, ez is sárga.

74. perc: 2:2. Abwo nyargalt el villámgyorsan a bal oldalon, középre adott, az érkező Sarus a tizenegyespontról kapura lőtt, a labda a bevetődő Simon Ádámon irányt változtatva a kapu közepébe vágódott - öngól. (2:2).

79. perc: 3:2!!!! Kenesei cselezte be magát a tizenhatoson belül a bal oldalon, ahol Farkas buktatta. Tizenegyes, és Farkas sárga lapot kapott, míg a reklamáló Sarus pirossal gazdagodott. A büntetőt Kenesei laposan a jobb sarokba lőtte (3:2)

83. perc: Schimmer lőtte ki a jobb oldalon Nagy Gábort, aki hosszú vágta után 14 méterről a bal felső sarok mellé bombázott.

84. perc: csere a Pápában, Fűzfa helyére Szabó Zsolt érkezett.

86. perc: 4:2!!!Tóth Péter ívelt előre a saját térfeléről, Tóth Gábor elszámította a labdát, elpattant mellette, Kenesei megiramodott, majd 12 méterről a kifutó Szűcs mellett a jobb felső sarokba emelt (4:2).

A Lombard-Pápa tulajdonosa, Bíró Péter, valamint május 30-ig elmeszelt edzője, Véber György időközben féltucat biztonsági ember kíséretében, hatalmas füttykoncert közepette közben elhagyta a nézőteret.

Két perc a ráadás.

90. perc: csere a Haladásban, a sérült Simont Lattenstein váltotta.

Vége a mérkőzésnek, a Haladás 2:0 után egy időre saját maga számára tette nehézzé a mérkőzést, ám a hajrában felőrölte ellenfelét és teljesen megérdemelten nyert.

A levonuló játékosok közül Szűcs Lajos mutogatott ki a szombathelyi drukkereknek - nagy szerencséje, hogy viszonylag messze volt a nézőtér, így csak a verbális szidalmakat kellett elviselnie.
Közben a Haladás "B"-közép óriási ünneplést rendez, a játékosok kivonulnak a szurkolók elé - rögtönzött majális a Rohonci úton.

MESTERMÉRLEG

Róth Antal: - Anyák napja alkalmából szeretnék köszönetet mondani az édesanyáknak, külön is a Haladás-labdarúgók édesanyjainak: büszkék lehetnek fiaikra. Ha nem is játszottunk jól, de remek hozzállással és hatalmas szívvel futballozva szereztük meg a játékosok és a szurkolók által is hőn áhított három pontot. Természetesen láttuk a hibákat is, görcsösek, olykor pontatlanok voltunk, de a játékosok kivétel nélkül nyerni akartak. Örülök, hogy ma a csapat és a szurkolótábor egymásra talált, remélem ez így marad a jövőben is. 

Kovács László (az eltiltott Véber György helyett nyilatkozott): - Szakmailag nem akarom értékelni a mai mérkőzést, a többiről kérdezzék meg a játékvezetőt. Ennél többet nem kívánok mondani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!