Sport

2010.05.28. 04:36

Tóth Réka hosszútávon és éjszaka sem talált legyőzőre

A hosszútávú és az éjszakai tájfutó országos bajnokságon is aranyérmet szerzett a szombathelyi Tóth Réka.

Horváth Erika

Áprilisban kezdődött meg az idei tájfutószezon, amelynek aktív résztvevője a tava-lyi ifjúsági Eb-n negyedik szombathelyi Tóth Réka is. A SZoESE atlétája, a Kanizsai gimnázium végzős diákja szegedi színekben indul a tájfutó- versenyeken.

A Zalalövő térségében megrendezett hosszútávú bajnokságon aranyérmet szerzett a 19-20 évesek között; jó erőbeosztással versenyezve nyerte meg a közel 14 km-es versenyt. Ruzsa térségében, homokbuckás terepen rendezték az éjszakai országos bajnokságot. Réka először próbált szerencsét éjszakai versenyen. De előtte délelőtt még sikeresen teljesített a junior vb-válogatón.

Aztán a dél-alföldi, esős éjszakában jelentős fölénnyel gyűjtötte be a bajnoki címet a junior lányok kategóriájában. Ezzel a győzelemmmel már a tizedik egyéni tájfutó bajnoki címét szerezte.

Tóth Rékára a szóbeli érettségik után újabb erőpróbák várnak, előbb a középtá-vú országos bajnokság, majd nyáron a dániai junior világbajnokság.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!