Sport

2010.06.05. 06:10

ELŐZETES - Megyei III.osztály: ki-ki meccs Söptén

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságok közül a Déli-és a Sárvári-csoportban már eldőlt a bajnoki cím sorsa, a Bozzai és a Simaság végzett az élen. A Nyugati-és a Körmendi-csoportban azonban tovább tart a harc az aranyéremért.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

MEGYEI III. OSZTÁLY, NYUGATI-CSOPORT

A Nyugati-csoportban a listavezető Söpte vasárnap 17 órai kezdettel a harmadik helyen álló Nemesbődöt látja vendégül. Érdekesség, hogy miután roppant szoros az élmezőny, a bajnoki címért folytatott versenyfutásban a döntetlen egyik gárdának sem jó, mindkét alakulatot csak a győzelem éltetheti.

- Múlt héten az acsádi sikerünknek köszönhetően egy hatalmas kő már legördült a szívünkről, remélem vasárnap egy újabb kődarab hull a mélybe - mondta Takács László, a Söpte edzője. - Tiszteljük a nemesbődi csapatot, hiszen hosszú éveken keresztül az alsóházban tanyáztak, most pedig a feljutásért is harcban állnak. Figyelemreméltó, hogy csoportunkban a nemesbődiek kapták a legkevesebb gólt, biztosan nem lesz egyszerű feltörni a védelmüket. Az biztos, hogy nem rontunk nekik ész nélkül, óvatos, de tudatos, taktikus játékkal szeretnénk begyűjteni a három pontot. A sorsunk a saját kezünkben van, szeretnénk élni a lehetőséggel. Ábrahám és Nárai kiesebb sérüléssel bajlódott, de már számíthatok a játékukra. Összeállítás: Krepfl - Kiss B., Varga T., Varga I. - Virágh - Persztegi, Varga P., Udvardi, Kovács E. - Szakály, Varga Cs.

- Ahhoz, hogy versenyben maradjunk a dobogóért, illetve a feljutásért vívott harcban, mindenképpen nyernünk kell Söptén - jelezte Gálos Dezső, a Nemesbőd trénere. - Ez persze nem lesz egyszerű feladat, tekintve, hogy az osztály legjobb csapatához látogatunk. A két gárda ugyanakkor hasonló mutatókkal rendelkezik, talán a hazai pálya az, ami a söpteiek esélyeit javítja, de mégegyszer mondom: nagyjából azonos esélyekkel száll csatába a két csapat. Azért is jó lenne nyernünk, mert a szintén rivális herényi csapatnak két könnyű meccse van hátra. Nálunk mindenki egészéges, sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs. Összeállítás: Németh L. - Horváth, Varga N., Péntek Á., Csizmazia - Hantó, Tóth A., Kiss M., Varga A. - Szerdahelyi, Hujber.

 A 26. forduló műsora, június 6.: Gencsapáti-Bozsok, Vasasszonyfa-Vát, Vasszilvágy-Herény, Perenye-Horvátzsidány, Cák-Kőszeghegyalja, Söpte-Nemesbőd, Vassurány-Acsád-Meszlen.

Az utolsó fordulóban Perenye-Söpte, Nemesbőd-Vassurány, Herény-Cák, Bozsok-Vasasszonyfa találkozókat rendeznek.

Az élcsoport állása: 1. Söpte 54 pont, 2. Herény 52 pont, 3. Nemesbőd 51 pont, 4. Vasasszonyfa 49 pont.

 

MEGYEI III OSZTÁLY, DÉLI-CSOPORT

A Déli-csoportban vasárnap 14 órakor a harmadik helyen álló, de még az ezüstéremre hajtó Rábatöttös a kilencedik Oszkó-Győrvár otthonába látogat. Az már korábban biztossá vált, hogy a Bozzai az aranyérmes.

- Sajnos két meghatározó játékosunk is hiányozni fog, Molnár Zoltán munkahelyi elfoglaltság, Járfás László pedig sérülése miatt mem tud majd játszani a hétvégén - mondta az Oszkó-Győrvár elnöke, Hosszú Zoltán. -  Győzelemmel szeretnénk elhagyni a pályát, illetve utolsó hazai találkozó lévén búcsúzni a szurkolóktól, bízom benne, hogy sikerülni is fog. A Rábatöttös ellen mindig jó meccseket vívtunk, ha jól emlékszem, a legutóbbi két meccsen döntetlen született. A gyors csatárainkban valamint a stabil védelmünknek köszönhetően igyekszünk megszerezni a három pontot. Az első hatban szerettünk volna végezni, ha hozzuk a hátra lévő két fordulót, kis szerencsével még épphogy el is csíphetjük valamelyik pozíciót.

- Sem sérültünk, sem eltiltottunk nincsen, így teljes kerettel állunk majd ki vasárnap - jelezte Dávid Szabolcs, a Rábatöttös elnöke. -  Az oszkóiak harcos, kemény játéka miatt ellenük mindig nehéz meccseket vívtunk, eddig talán egyszer sikerült győznünk, így a visszavágás fűt bennünket. A helyezések tekintetében számunkra már nincsen tétje, azonban mindenképpen a győzelemért utazunk majd. A harmadik helyen állva teljesítettük az előre kitűzött célunkat, ezt már senki el nem veheti tőlünk.


A 26. forduló műsora, június 6., 14.00:
Zanat-Alsóújlak, Nemeskolta-Bozzai, Gersekarát-Sorkifalud, Sorokpolány-Telekes, Rábahidvég-Csempeszkopács, Vaskeresztes-Focisuli-Agro Alfa, Oszkó-Rábatöttös.

 

MEGYEI III. OSZTÁLY, SÁRVÁRI-CSOPORT

A Sárvári-régióban már eldőlt, hogy a Simaság lett az aranyérmes, amely az utolsó fordulóban vasárnap 17 órakor a második helyen álló Ostffyasszonyfát fogadja. A vendégek szinte biztos, hogy esetleges vereségükkel is megszerzik az ezüstérmet, ugyanis bár a harmadik helyen álló Sárvári Kinizsi pontszámban és győzelmek számában még beérheti őket, gólarányuk sokkal jobb riválisuknál. Az Ostffyasszonyfa gólkülönbsége plusz 58, míg a sárváriaké plusz 36.

A 22. forduló músora, június 6., 17.00: Izsákfa-Hosszúpereszteg, Boba-Ikervár, Nemeskocs-Mesteri, Simaság-Ostffyasszonyfa, Sárvári Kinizsi-Alsóság.

 

MEGYEI III. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT, RÁJÁTSZÁS

Az "A"-csoport műsora, június 6., 17.30: Szakonyfalu-Pankasz, Nagykölked-Őrimagyarósd.

"B"-csoport, június 6., 15.00: Ivánc-Szalafő, Máriaújfalu-Szőce.

"C"-csoport, június 6., 15.00:  Magyarlak-Katafa. Egyházashollós-Alsószölnök 3:0 - Az Alsószölnök visszalépett.

 

Ezek is érdekelhetik