Sport

2010.06.14. 06:00

Foci vb, 2010: James megvédte potyázó kollégáját, Shearer váltana kapusposzton - tüntettek a biztonsági őrök

David James megvédte Robert Greent, Alan Shearer szerint viszont az angolok következő világbajnoki meccsén nem a potyagólt kapott kapusnak kell védenie.

MTI

"Minden kapus hibázik időnként - mondta a 39 éves James, aki helyett meglepetésre Green állt a kapuban az amerikaiak ellen szombaton, s bevédte Dempsey távoli lövését az 1-1-re végződött összecsapáson. - Az ilyesmit gyorsan el kell felejteni, s a következő találkozóra készülni."

James ugyanakkor jelezte, ő szeretne védeni pénteken, Algéria ellen. 

A válogatott korábbi kapitánya, Alan Shearer úgy látja, Fabio Capello szövetségi kapitánynak váltania kell a kapusposzton:

"Ez lenne a helyes döntés" - nyilatkozott a BBC-nek Shearer, aki hozzátette, ha James egészséges, neki kell őriznie a hálót.

"Mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel, tudjuk, hogy nagyszerű futballista, de ha nem játszik, az elefántcsontpartiak akkor is tizenegyen állnak majd szemben velünk" - utalt arra a Real Madrid támadója, hogy így is, úgy is nehéz dolguk lesz kedden Port Elizabeth-ben. - Nekünk a saját csapatunkra, saját stratégiánkra és célkitűzésünkre kell összpontosítanunk. Csak így nyerhetünk."

Drogba június 4-én eltörte a könyökcsontját a jobb kezében, szűk egy hétre rá viszont már újra edzett.

A 25 éves Ronaldo ezzel kapcsolatban még megjegyezte: egy ideje tart már a történet, hogy játszik-e vagy sem Drogba, őket azonban ez nem befolyásolhatja.

"Első célunk a nyolcaddöntőbe jutást, lehetőleg elsőként. Egyébként vélhetően a spanyolokkal kellmajd összecsapnunk, de akkor sem szabad félnünk. Csapatunk mindenre készen áll. A spanyol válogatott esélyes a világbajnoki címre, de mi semmitől sem félünk. Játszani fogunk és nyerünk, vagy legalábbis megpróbálunk nyerni" - tette hozzá.


HOLLAND KRITIKA A JABULANINAK

Továbbra is a bírálatok kereszttüzében áll a Jabulani, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdája. Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány szerint a játékszer miatt nem született még szabadrúgásgól a tornán.

"A labda komikus dolgokat művel a levegőben - mondta van Marwijk. - Ha a játékosok a földön tartják, nincs baj vele. A keresztbeíveléseknél viszont alig lehet kontrolálni, összevissza repked."
 
A kapitány szerint a Jabulani miatt nem volt még szabadrúgásgól a vb-n:

"A legtöbb szabadrúgás messze fölé szállt. Ez a labda miatt van."
 
Hasonlóan vélekedett Giovanni van Bronckhorst is:
 
"Először meg kell szoknunk a labdát, csak aztán jöhet a játék" - mondta a Feyenoord védője.

Korábban David James, az angolok hálóőre szörnyűnek, Iker Casillas, a spanyolok portása pocséknak, Gianluigi Buffon, a címvédő olaszok 1-ese pedig kiszámíthatatlannak nevezte a játékszert. Sőt, Derek Leinweber, az ausztrál Adelaide Egyetem tudósa is úgy vélekedett, hogy kiszámíthatatlansága és

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!