Sport

2010.06.06. 18:26

Megyei III. osztály: tíz emberrel nyert a Bozzai, győzött a Gersekarát, ikszelt a Rábatöttös (tudósításokkal frissítve)

Felállt a múlt heti K.O-ból a Bozzai: az első helyezett emberhátrányban lőtt négy gólt Nemeskoltán. A Gersekarát biztosan nyert a Sorkifalud ellen, a Rábatöttös pedig "vízipóló-meccsen" 5:5-re végzett Oszkón - ezzel el is dőlt a helyezések kérdése a csoportban. Egyetlen nyitott kérdés maradt: a bajnok vállalja-e a magasabb osztályú szereplést.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nemeskolta - Bozzai 2:5 (1:2)
Gól:
Dénes T. 18.p., Mihók Cs. 91.p. illtve Cseresznyák K. 41.p., Kámán Cs. 75.p., Örkényi F. 13.p., Stoica 56.p., Kovács G. 68.p
Kiállítva: Kámán L. (Bozzai) 21.p. - második sárga lap után

A múlt heti, Gersekarát elleni sokk után kérdéses volt a bajnoki címet megnyerő Bozzai egyáltalán képes lesz-e kiállni a mérkőzésre. Ugyanis az egyesület első, megyei III-as bajnoki címe komoly viharokat kavart: a klub vezetését megosztotta a magasabb osztály vállalása, a nézeteltérésekről pedig  - nem megfelelő, azaz teljesen béna belső kommunikáció miatt -  a játékosok is értesültek, már egy hónappal a bajnokság vége előtt. Így több mérkőzés hangulatát alapvetően meghatározta, hogy az elnök közvetlenül a futballistákkal közölte: hiába játszanak és nyernek, szó sem lehet megyei II. osztályról.

A klub elnöksége hétvégén is tárgyalt, ám az álláspontok nem igazán közeledtek egymáshoz. A legfrissebb hírek szerint rendkívüli önkormányzati ülést kezdeményeztek a település képviselői, hogy az elnök mellett a község lakói is véleményt formálhassanak a kérdésben, mielőtt egyszemélyi, "albániai" döntés születne.

A nemeskoltai meccsen a Bozzai kezdett jobban, de csak egy potyagóllal szerzett vezetést. A hazaiak szinte azonnal válaszoltak, egy jogos büntető után egalizáltak. A 21.percben komoly bajba kerültek a vendégek a játékvezető miatt: a teljesen nyugodt hangulatú találkozóba Hende sporttárs erősen belenyúlt, két gyors sárga lappal kiállított a vendégek középhátvédjét - anélkül, hogy erre komolyabb oka lett volna. (Addigra sérülés miatt már csapatkapitányát és egyben balhátvédjét is elveszítette a Bozzai, a játékvezető pedig nyilván úgy gondolta, hogy a kibontakozó drámában őt illeti meg a főszerep.)

Azonban a vendégcsapat tíz emberrel is megszerezte a vezetést, egy beívelés után a hazaiak egymás tarolták le a kapujuk előtt, a kényszerből söprögetőt játszó és éppen előrehúzodó Cseresznyák  közelről a hálóba lőtt.  A második félidőben a hazaiak meddő támadásait rendre megkontrázta a Bozzai, a létszámhátrány ellenére többször is gólhelyzetbe kerültek a vendégek, és három lehetőséget értékesítettek is.

A bajoktól sújtott vendéggárda ezután taktikusan játszott és őrizte az előnyét, a győzelme pedig azt jelentette, hogy minden mendemonda, számolgatás és machináció ellenére a Bozzai megnyerte a bajnokságot - nem kis ellenszélben. A teljesítményt látva kezdeményezték a falu képviselői a rendkívüli testületi ülést a meccs után.

Zanat-Alsóújlak 3:1 (2:1). - Szombathely, 30 néző, vezette: Böndicz Cs.
A zanatiak teljesen megérdemelten nyertek a rengeteget reklamáló vendégek ellen. A különség akár nagyobb is lehetett volna. - Gólszerzők:  Fekete, Papp, Szabó B., illetve Joó. - Kiállítva:  Horváth Sz. (Alsóújlak).

Gersekarát-Sorkifalud-Gyanógeregye 4:2 (4:0). - Gersekarát, 100 néző, v.:  Török.
A Gersekarát megállította a sorkifaludi gyorsot. - G:  Catomio 2, Kovács, Babos, ill. Serman, Kozma.

Sorokpolány-Telekes 4:2 (1:2). - Sorokpolány, 50 néző, v.:  Kiss Cs.
A hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot. - G.: Pásti 3, Turkovics, ill. Osvald B., Miklós.

Rábahidvég-Csempeszkopács 1:2 (1:1). - Rábahidvég, 80 néző, v.: Kendik.
Kimaradtak a hazai helyzetek, a vendégek pedig két pontrúgásból lőtt góllal megérdemelten nyertek. - G.: Újhelyi A., ill. Wéber P. 2.

Vaskeresztes-Focisuli-Agro Alfa 4:6 (1:2).  Vaskeresztes, 40 néző, v.: Gergácz.
A Focisuli a helyzeteit jobban kihasználta, de a döntetlen reálisabb lett volna. - G.: Horváth 2, Funtek, Zax B., ill. Csite, Kónya J., Udvardi 2., Bereczki, Szabó G.

Oszkó-Győrvár-Rábatöttös 5:5 (3:2). - Pácsony, 50 néző, v.: Süle.
Jó iramú, gólgazdag mérkőzésen külső segítséggel tudott ponttal távozni a vendégcsapat. - G.: Barbalics 4, Balázs, ill. Szemes Zs. 3, Vöcsei, Horváth A. 

A 14. forduló. Június 12., szombat, 17.00: Focisuli-Oszkó. 13., vasárnap, 17.00:  Alsóújlak-Gersekarát, Rábatöttös-Zanat, Csempeszkopács-Vaskeresztes, Bozzai-Sorkifalud, Nemeskolta-Sorokpolány,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!