Sport

2010.07.21. 13:25

Az MLSZ-re várnak az alsóbb osztályú megyei csapatok - a Sé-Honvéd akár a Sárvári-csoportban is elindulna

Sok Vas megyei alsóbb osztályú együttes életét befolyásolja az MLSZ mai, azaz szerdai ülése, amelyen a testület arról hivatott dönteni, hogy összesen hány csapat is alkossa a hat NB III-as csoportot. A verdikt hatással lesz a megyei I., megyei II. és megyei III. osztályú bajnokságok csoportbeosztására.

Pum András

MEGYEI I. OSZTÁLY, MEGYEI II. OSZTÁLY SZOMBATHELYI-CSOPORT, MEGYEI II. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT

Egyelőre nem tudni pontosan, kik alkotják a megyei I. osztály és a megyei II. osztály Szombathelyi-valamint Körmendi-csoportjának mezőnyét. Ebben a két régióban az illetékesek ugyanis arra várnak, hogy az MLSZ eldöntse: valóban 16-16 csapattal rajtol-e majd az NB III. Amennyiben igen, akkor nagy valószínűséggel a tavalyi szezonban utolsó, tehát kieső helyen végzett  bükiek is elindulhatnak a harmadosztályban - ez pedig nagyban befolyásolja egy-két csapat sorsát. Kedvezőtlen esetben például az Egyházasrádóc is csak a megyei II. Körmendi-régiójában indulhat el.

Érdekesség, hogy a tavalyi bajnokságot a 14. helyen zárt Sé-Honvéd együttese papíron ugyan bent maradt a megyei II. Szombathelyi-csoportjában, ám miután a Körmend nem vállalta az NB III-at, és a megyei I-ben indult, a Táplán mellett a Vasszécseny is kizuhant ebből az osztályból,és mindketten a megyei II. Szombathelyi-csoportjában indulnak a következő szezonban. Ami egyúttal azt is jelentette, hogy a megyei II. Szombathelyi-csoportjából a Sé-Honvéd is búcsúzott.

Ebbe azonban a séiek nem akarnak belenyugodni, és hivatalosan is kérték a szövetségtől, hogy az ismert körülmények miatt mégis a megyei II. Szombathelyi-csoportjában állhassanak rajthoz. Ám itt még nincs vége a történetnek, ugyanis a séiek - ha minden kötél szakad - elindulnának akár megyei II. Sárvári-csoportjában is.Tennék ezt úgy, hogy a rivális csapatok körzeten kívüli üzemanyagköltségét magukra vállalnák. Indokaik között szerepel, hogy korábban a Püspökmolnári is rajthoz állhatott ebben a régióban.  A Sé-Honvédot egyébként a következő szezonban Stieber József irányítja majd.


MEGYEI II. OSZTÁLY, SÁRVÁRI-CSOPORT

A Sárvári-régióban valamivel egyszerűbb a helyzet - persze a séiek esetleges érkezése még átírhatja a forgatókönyvet.

A megyei II. osztály Sárvári-csoportjának mezőnyét 14 együttes alkotja: Kenyeri, Csénye, Uraiújfalu, Bő, Gérce, Sótony, Sitke, Jákfa, Ölbő, Mersevát, Szeleste, Rábasömjén, valamint a két megyei III-as feljutó, a Simaság és az Ostffyasszonyfa.

A megyei III. osztály Sárvári-régiójában egyeklőre nem tudni, hogy nyolc vagy kilenc együttes áll rajthoz.

A mezőny: Hosszúpereszteg, Izsákfa, Szergény, Mesteri, Nemeskocs, Ikervár, Boba, Káld, Egyházashetye és új indulóként a tervek szerint a Keléd csatlakozhat a többiekhez.

A Sárvári Kinizsi és az Alsóság nem indul a következő szezonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!