Sport

2010.07.21. 07:38

Kigyúltak a fények a lukácsházi pályán: villanyvilágítás-avató Illés Bélával, Deéry Attilával

A falu összefogásának köszönhetően elkészült a lukácsházi pálya villanyvilágítása, megújult a vizesblokk és felkerültek a labdafogó hálók is. Illés Béla és társai a lukácsházi megyei II-es csapat ellen meccseltek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nagyszabású ünnepségsorozattal avatták fel a lukácsházi futballpálya új, közel 20000 watt erősségű világítását. A világítás mellett megújult a pályát övező kerítés és a két kispad, modernizálták a zuhanyzókat, valamint öt méter magasan a labdafogogó hálók is megépültek.

A program már délután elkezdődött, az U9-es, az U11-es és az U21-es együttesek meccsei után pedig este nyolc órakor került sor a talán legnagyob érdeklődéssel várt Lukácsháza-Schott Forma-Vitrum-Haladás-öregfiúk találkozó. A kezdőrúgást Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke végezte el.

A mérkőzés szünetében került sor a villanyvilágítás avatására, amelyen részt vett prof.dr. Gadányi Károly a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke és dr. Varga Zoltán megyei sportigazgató is. Virág János önkormányzati képviselő köszöntője után Csejtei Péter a Lukácsházi SE elnök összegezte az elvégzett munkát.
Az avató beszédet Kovács Ferenc mondta el, ezután Porpáczy József esperes plébános megáldotta a korszerűsített lukácsházi pályát.

 


A beruházás 6,5 millió Ft önkormányzati, ezen kívül szponzori támogatással és körülbelül 1600 óra közösségi munkával valósulhatott meg.

Az áldás után a jelenlévők Katona Zsolt és Döbrössy Csaba által készített DVD filmen ismerhették meg a négy hónap történéseit.

A film után került sor az ünnepélyes szalagátvágásra, majd felgyúltak a fények a pálya körül.

Eredmények:

U9-es mérkőzés: Kőszeg-Lukácsháza 2:0

U9-es mérkőzés: Kőszeg-Lukácsháza 2:0

U11-es mérkőzés: Kőszeg-Lukácsháza 3:1

U21-es mérkőzés: Kőszeg-Lukácsháza 2:1


Lukácsháza-Haladás öregfiúk 3:2. - játékvezető:
Takács R. (Hegedűsné, Kovács Zs.)

Lukácsháza: Pákozdi - Sántha, Komálovics Á., Kovács D., Szentkuti - Szép, Horváth P., Márton, Móritz - Polgár, Szalmer. Csereként pályára lépett: Molnár T., Grubick, Borhy, Káldi, Geröly, Pungor R. Edző: Komálovics Balázs, Csejtei Péter.
Haladás: Hegedűs - Neudl, Kovács Zs., Vörös Cs., Tóth Gy. - Bognár, Jagodics, Illés, Deéry - Schaffer, Vidóczi. Csereként pályára lépett: Gaál, Reiner, Kulcsár. Edző: Halmosi Zoltán.

Közönségszórakoztató mérkőzést vívott a két együttes, sok szép egyéni megoldást láthattak a szurkolók. - Gólszerzők: Horváth P., Szentkuti P., Kovács D., illetve Vidóczi, Illés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!