Sport

2010.07.15. 02:28

Vasi karatesikerek Zalában

A nemzetközi sendro-ryu karatebajnokságon Bene Zoltán és Gál Enikő két-két első, Németh Zsuzsanna két második helyezést szerzett.

Horváth Erika

A zalaegerszegi nemzetközi sendo-ryu karatebajnokságon közel 80 osztrák, román és magyar karatéka indult, köztük a Leo Karate-do SE három versenyzője (edzőjük Gál Róbert). A 14-15 évesek kata (formagyakorlat) számában heten indultak. Bene Zoltán a zalaegerszegi Rajnait és a román Vilcseket magabiztosan legyőzve jutott a döntőbe. Ott a szintén romániai Vilcseket 3:2-re múlta felül, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Kumitében (küzdelem) is aranyérmet szerzett Bene, miután Rajnait 8:0-ra, Vilcseket 4:3-ra verte.

A 16-17 éves korosztályt összevonták az idősebbekkel, így Gál Enikő és Németh Zsuzsanna egymás ellen is versenyzett. Egy-egy győzelem (Gál a zalaegerszegi Takácsot, Németh Fülöpöt verte 5:0-ra) után ők vívták a döntőt: Enikő bizonyult jobbnak 3:2 arányban. Kumitében hárman indultak; a körmérkőzés során Németh és Gál is 8:0-ra verte Takácsot, egymás elleni csatájukban pedig ismét Enikő bizonyult jobbnak (9:6), így övé lett ez az arany is, Zsuzsáé pedig ismét az ezüst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!