Sport

2010.08.10. 16:14

A lelátón a Haladás-szurkolók nyerték a ZTE elleni csatát

Remek élőképpel rukkoltak elő a Haladás-szurkolók a szombati, ZTE elleni ősi rangadóra. A drukkerek a város nevezetességeivel üzentek a szomszédvár fanatikusainak.

Pum András

A Haladás-ZTE rivalizálást vélhetően egyetlen, a futballban jártas szurkolónak sem külön bemutatni. Így nem meglepő, hogy a két csapat fanatikusai elsőként azt böngészik a sorsolásnál, hogy mikor is csapnak össze a "szomszédokkal". Nem tettek másként a Haladás Szurkolói Kör valamint a Green-White Army drukkercsoport tagjai sem: amikor véglegessé vált, hogy már a második körben szembekerül a két csapat, nyomban lázas szervezkedése fogtak.

- Amikor kiderült, hogy az első hazai meccsünket a ZTE ellen vívjuk, a Green-White Army vezetőivel (GWA) rögtön leültünk megbeszélni, hogy mivel rukkoljon elő az ősi derbire - mondta Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke. - Elsődlegesen pirotechnikai bemutatót terveztünk, bár tudtuk, hogy ez az MLSZ előírásai miatt ez nem lesz egyszerű vállalkozás. Ennek ellenére tárgyaltunk a rendőrséggel, levelet írtunk az MLSZ-nek, kértük, engedélyezzék a pirotechnikát, de miután az idő telt, és válasz csak-csak nem jött, ezért döntöttünk a koreográfia mellett. Szerencsére a Haladás új kisebbségi tulajdonosa, Horváth Balázs felajánlott két, egyenként negyven méteres molinót, ezzel mondanom sem kell, nagyban megkönnyítette az életünket - hozzá a festéket pedig negyvenezer forintért vettük. Egy művészeti hajlammal megáldott szurkolónk kitalálta, hogy a feliratok, ábrák milyenek legyenek, hogy helyezkedjenek el a molinókon. 

 

-  Ezt követően kezdődött a munka, összedolgoztunk a GWA-sokkal, ők készítették azokat a zöld lapokat amiket a szurkolók a fejük fölé tartottak, ezen kívül felfestették a molinókra a feliratokat, ábrákat. Mi szereztük a "Zöld az egész város" táblához a tartóbotokat, és persze mi is festettünk becsülettel. Húsz-huszonöt Haladás Szurkolói Kör illetve GWA-tag két hétig ügyködött az élőképen. Persze nem ment egyszerűen, a "Zöld az egész város" feliratot tartó botok a meccs előtti napon eltörtek, úgyhogy péntek este kilenckor még botok után rohangáltam. Másnap, a meccs előtt két órával főpróbát tartottunk, szerencsére az "előadáshoz" hasonlóan ez is sikeresnek bizonyult. Az egészet arra akartuk kihegyezni, hogy Szombathely 2000 éves város, míg Zalaegerszeg történelme mindössze 150 esztendőre nyúlik vissza...Felkerült ezért a molinóra többek között a nagytemplom, a víztorony, a Szent Márton templom, de a biztonság kedvéért a második félidő elején felmutattunk egy másik molinót, amin szerepeltek az évszámok is - 2000 év, 150 év - hátha elsőre nem értették a zalaiak az üzenetet... Úgy érzem jól sikerült a koreográfia, megérte ennyi energiát belefektetnünk - zárta szavait Keringer Zsolt.

A Hali-szurkolókhoz kapcsolódó hír, hogy mind a Green-White Army, mind pedig a Haladás Szurkolói Kör buszos utat szervez a csapat szombati, kaposvári bajnokijára.

Akik a GWA tagjaival szeretnének utazni, azok augusztus 11-ig, azaz szerdáig a 70/574-2025-ös telefonszámon jelentkezhetnek. A buszok mérete a jelentkezők számától függ, a jármű szombat reggel nyolc órakor indul és jó idő esetén egy balatoni kiruccanást követően érkeznek a drukkerek Kaposvárra.

 

A Haladás Szurkolói Kör tagjai 12.15-kor startolnak a Zanati úti Tesco parkolójából, a kisbuszon még korlátozott számban van hely, jelentkezni a 30/740-6943-as telefonon, csütörtök estig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!