Sport

2010.08.28. 11:45

ELŐZETES - Megyei III. osztály: kilépne árnyékából a Gersekarát, falunap Acsádon

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a harmadik Gersekarát az ötödik Nemeskoltát fogadja, az éllovas Hosszúpereszteg a hatodik Káldot látja vendégül, a hatodik Perenye a harmadik Acsádhoz látogat, az éllovas Szakonyfalu a harmadik Pankasz vendége lesz.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

MEGYEI III. OSZTÁLY, DÉLI-CSOPORT

GERSEKARÁT-NEMESKOLTA (VASÁRNAP, 14.30)

- Sajnos legutóbb Csempeszkopácson csak 1:1-s öntetlent játszottunk, így két pontot elveszítettünk, és ez a kudarc bizony alaposan visszavetette játékosaimat - mondta Németh Gyula, a Gersekarát mestere. - Úgy fest, nem tudunk kilépni az árnyékunkból, még akkor is így van, ha Csempeszen nekünk állt a meccs, hiszen rengeteg helyzetet elpuskáztunk. Mentségünkre szolgálhat, hogy messze nem a legerősebb összeállításunkban léptünk pályára. Tavaly egyébként idehaza döntetlent játszottunk a Nemeskolta ellen, tudjuk, hogy idén is lelkes, jó csapat lesz az ellenfelünk, amely ráadásul nagyobb játékerőt képvisel mint a Csempeszkopács. Takács Ervin eltiltott, de vannak sérültjeink - mindezek ellenére nyerni akarunk.

- Őszintén szólva kevés babér termett számunkra eddig Gersekaráton, így ezúttal sem nekünk áll a zászló - mondta Farkas Imre, a Nemeskolta elnöke. - Ennek tükrében az egy pont már valóban jó eredmény lenne. Nem a legerősebb összeállításban lépünk pályára, munkahelyi és egyéb elfogltatságok miatt lesznek hiányzóink.

A 3. forduló programja, augusztus 29., 14.30: Sorkifalud-Focisuli, Gersekarát-Nemeskolta, Sorokpolány-Csempeszkopács. 17.00: Nárai-Alsóújlak, Rábatöttös-Rábahidvég, Vaskeresztes-Telekes, Zanat-Oszkó-Győrvár.


MEGYEI III. OSZTÁLY, NYUGATI-CSOPORT

ACSÁD-MESZLEN-ALPOK HOLDING-PERENYE (SZOMBAT, 17.00)

- Készülünk, hiszen a vasárnapi acsádi falunap része, talán csúcspontja is lesz a mérkőzésünk, remélhetőleg jó idő lesz. Ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másik mérkőzésre, igaz, a három eligazolt játékosunk pótlása még nincs megoldva. Két győzelem után a csapatnak van önbizalma, sérültünk, eltiltottunk szerencsére nincs, így egy kivétellel a komplett keret pályára léphet majd. Mindenképpen győzni szeretnénk - mondta el Balaitz Gyula, az acsádi csapat edzője.

A 3. forduló műsora.. Augusztus 28., szombat, 17.00: Acsád-Meszlen-Perenye. 29., vasárnap, 14.30: Cák-Csepreg, Vassurány-Vasszilvágy, Vasasszonyfa-Bucsu. 17.00: Bozsok-Vát, Gencsapáti-Horvátzsidány, Kőszeghegyalja-Nemesbőd.


MEGYEI III. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT

PANKASZ-SZAKONYFALU (VASÁRNAP, 17.00)

- A két csapat jól ismeri egymást, ők erősödtek tavaly óta, mi inkább gyengültünk, így ők mondhatók a találkozó esélyeseinek. - mondta Sebők Csaba. - Készülünk ellenük természetesen, igyekszünk a védelemre minél jobban koncentrálni. Sérülés, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt lesz hiányzónk, de ez sajnos általánosnak mondható. Igyekszünk mindig a legjobb pankaszi csapattal kiállni, nálunk is játszik több, rutinos, megyei II-t is megjárt játékos. Mindent megteszünk, hogy győzzünk, még ha ők az esélyesebbek, akkor is. Tisztába vagyunk ellenfelünk erősségeivel, gyengeségeivel, ugyanakkor a sajátunkéval is. A bajnokságban valamelyik rájátszást érő hely a célunk, onnan pedig a dobogó - fejezte be a hazaiak edzője.

- Győzni megyünk Pankaszra - kezdte határozottan Németh Zsolt, a Szakonyfalu trénere. - Két hiányzónk lesz, egy sérülés, illetve egy fő nyaralás miatt. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ezért mindenképpen a három pontért megyünk. A kupában is szeretnénk minél tovább jutni.

A 3. forduló műsora.. Augusztus 28., szombat, 17.00: Ivánc-Katafa. Augusztus 29., vasárnap, 15.00: Gasztony-Máriaújfalu. 17.00: Magyarlak-Nagykölked, Egyházashollós-Kondorfa, Pankasz-Szakonyfalu. 17.30: Szőce-Szalafő.

MEGYEI III. OSZTÁLY, SÁRVÁRI-CSOPORT

HOSSZÚPERESZTEG-KÁLD (VASÁRNAP, 17.00)

- Láttuk a legutóbbi fordulóban a káldi csapatot, fiatal, jól küzdő csapat benyomását keltették, ráadásul 0:2-ről álltak talpra a Szergény ellen, végül pedig megnyerték a meccset - fogalmazott Németh Károly, a Hosszúpereszteg edzője. - Hazai pályán ennek ellenére csak a győzelem elfogadható eredmény - egy közepes teljesítménnyel már mienk lehet a három pont. Ennek ellenére nem becsüljük le az ellenfelet, végig kell koncentrálnunk. Bódi sérült, Góczán játéka kérdéses.

- Alaposan megfiatalított, helyi kötődésű játékosokra épülő csapatunkkal szemben sem Hosszúperesztegen, sem pedig a bajnokságban nincsenek túlzott elvárásaink - mondta Gyűrűs Tibor, a Káld elnöke. - Húszas keretünkben 18 helyi játékos futballozik, van 16 éves labdarúgónk is, az átlagéletkor 19-20 év körül lehet. Ez lesz a tanulóév  számunkra, az viszont elvárás, hogy minden meccsen becsülettel küzdejenek, hajtsanak a fiúk.

A 3. forduló műsora, augusztus 28., 17.00: Szergény-Boba. 29., 14.00: Izsákfa-Ikervár. 17.00: Nemeskocs-Egyházashetye, Hosszúpereszteg-Káld.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!