Sport

2010.08.04. 10:52

Falco-felkészülés: augusztus végéig a kiscsarnokban edzenek Kálmánék

Szerda délelőtt megkezdte a felkészülést a 2010/2011-es szezonra a Falco-Szova KC Szombathely A-csoportos kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Ma délelőtt véget ért a Falco-kosarasok nyári pihenője. Nikola Lazics egy rövid, alig negyedórás beszélgetés után már edzést vezényelt a csapatának a kiscsarnokban. Persze az első tréningen azért nem izzadtak vért a fiúk, könnyed, ráhangoló focizással kezdték meg a nyári alapozást.

- Egyelőre csak a magyar játékosokkal tréningezünk - fogalmazott Nikola Lazics. - Több légióssal tárgyalásban állunk, és egyikük a reményeim szerint néhány napon belül alá is írja a szerződését - neveket még nem mondanék. Mindenesetre annyit elárulhatok, hogy három külföldi leigazolását tervezzük. Mindenképpen szükségünk van egy klasszikus centerre, továbbá egy egyes-kettes, valamint hármas-négyes poszton bevethető kosarasra. Sajnos a magyar picon eddig nem volt túl sok szerencsénk. Szerettem volna felfrissíteni a keretet, több magyar kosarassal is tárgyaltunk, de végül egyikük sem minket választott. Ugyanakkor még nem mondtam le arról, hogy magyar játékost hozzak a csapathoz. Egy honi kosarast mindenképpen szeretnék szerződtetni, de az sem lenne baj, ha kettő új fiú csatlakozna hozzánk. Az ideális egyébként az lenne, ha augusztus végén már teljes csapattal tréningeznénk. Feigl Imre elkezdte az edzéseket. Néhány hét múlva kiderül, hogy mennyire épült fel a sérüléseiből, egyelőre nem tudom megmondani, hogy mi lesz a sorsa. Az új fiúk közül szerintem Will Tamás és Simon László is erősítést jelent, örülök, hogy köztünk vannak. Tízhetes felkészülést terveztem, és szeretném, ha 10-12 edzőmecset is játszhatnánk. Egyelőre a kiscsarnokban, a szabadban, valamint a konditeremben edzünk, technikai problémák miatt csak augusztus végén vehetjük birtokba az Arena Savariát.

 

Érdekeség, hogy a Falco nyáron távozott játékosai közül Krasznai igent mondott a B-csoportos Eger hívására, Horty visszament Paksra, Kiricsinek egyelőre nincs csapata. A légiósok közül Wilson a francia másodosztályba szerződött, Dies, Kazlauskas és Frazier még csapatot keres - utóbbinak megtették ajánlatukat a szombahelyi klub vezetői.

A Falco eddigi felkészülési programja, szeptember 3.: Falco-Komarno. Szeptember 16-19.: Göcsej-kupa (elképzelhető, hogy Szombathelyen is lesz mérkőzés). Szeptember 24-26.: Horváth zoltán-emléktorna (Falco, Paks, Pécs és egy külföldi csapat). Október 9., 1. bajnoki forduló: Falco-Kaposvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!