Sport

2010.08.31. 11:56

Férfi kézilabda NB I - A korábbinál több trónkövetelő

A korábbi évekhez képest több csapat próbálja meg letaszítani a trónról az MKB Veszprém csapatát a Budapest Bank férfi kézilabda ligában.

MTI

Amint a 2010/11-es szezont felvezető keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a címvédő veszprémiek mellett az ezüstérmes Pick Szeged, a bronzérmes Tatabánya Carbonex, valamint a Balatonfüred, illetve az FTC Sporek és a Csurgó együttese szólhat bele a dobogóért folytatott harcba.

A Veszprém eddig 18-szor nyert bajnokságot, és az utóbbi három évben megszakítás nélkül gyűjtötte be az elsőséget.

Az elmúlt 19 kiírásból 16-szor a Veszprém, kétszer a Szeged (1996, 2007) egyszer pedig a Dunaferr (2000) végzett az élen. Érdekesség, hogy a 96-os Szegednek és a 2000-es Dunaferrnek az a Skaliczki László volt az edzője, aki most visszatért a Tisza-partiakhoz. Utoljára 1991-ben fordult elő, hogy nem vidéki csapat volt a győztes, akkor az Elektromos szerezte meg az aranyérmet.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke kiemelte: kiegyensúlyozott, izgalmas és színvonalas csatákat hozó küzdelmekben reménykedik. Véleménye szerint az elmúlt évekhez képest mindenképpen változás jelent, hogy több csapatnak is komoly esélye van arra: ne csak megszorongassa, hanem pontokat is raboljon a legjobbaktól.

 

 

Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a pénzintézet újabb egy évvel meghosszabbította együttműködési megállapodását a férfi ligával.

"Továbbra is a sportszerű és tiszta játékra kívánjuk ösztönözni az NB I-ben szereplő együtteseket és a szurkolókat, ezért most is meghirdetjük a Budapest Bank Fair Play díjat. A bajnokság során legsportszerűbbnek ítélt klubot egymillió forinttal jutalmazzuk" - fogalmazott Rolek.

A Budapest Bank férfi liga újabb szezonja hivatalosan szerdán kezdődik, ám a szlovákiai Presov (Eperjes) – Dunaferr találkozót már lejátszották. A mostani szezonban az Orosháza és az Uniqa-Pécs a két újonc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!