Sport

2010.08.29. 17:18

Overdose elvesztette veretlenségét, hetedik Baden-Badenben

Tizenötödik versenyén elvesztette veretlenségét Overdose, a magyar csodaló, miután a hetedik helyen ért célba vasárnap a németországi Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.

MTI

Overdose nagyon feszült volt az 1200 méteres verseny rajtja előtt, csak nehezen tudták a rajtgépbe vezetni, többször kitört, két lábra ágaskodott, ledobta lovasát, s végül csak több ember segítségével lehetett a helyére betolni. Mindezek ellenére jól kezdett, a hajrában azonban nem tudta tartani a lépést riválisaival, s hetedik lett.
   
A két éve ugyanitt győztes, ötéves pej mén hosszú betegség és kihagyás után júliusban, Pozsonyban tért vissza, és Szlovákiában, illetve három hete, a Kincsem Parkban is magabiztosan nyert.
   
A vasárnapi, Group 2-es besorolású németországi versenyen azonban az idei két korábbi viadalához képest sokkal nehezebb riválisokkal kellett megküzdenie, s hiába ült a hátán a világ egyik legjobb lovasa, a belga Christophe Soumillon, ezúttal nem volt győzelmi esélye.
   
A pannoniaoverdose.hu honlap beszámolója szerint a belga zsoké - akit a beállás előtt háromszor dobott le Overdose magáról - megsérült, a futam után az orvosok megvizsgálták, majd a nap folyamán hátralévő két futamát kénytelen volt lemondani.
   
Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa a honlapnak elmondta: örült volna, ha a magyar ló nélkül engedik el a versenyt, mert az előzmények rengeteg erőt kivettek belőle, s az utolsó 200 métert valószínűleg ezért nem bírta erővel. Hozzátette: mindezek ellenére tudomásul veszi az eredményt, bár egyelőre nem tudni, hogy a belga lovas sérülése mennyire befolyásolt azt.
   
Overdose tavaly áprilisban, budapesti sikere után kevéssel savós patairha-gyulladásban megbetegedett, s tulajdonosa, az orvosok, a tréner és a gondozó először az életéért küzdöttek, utána pedig azért, hogy ne maradjon sánta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!