Sport

2010.08.16. 11:52

Sztrájkoltak a körmendi kosarasok

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatánál még sincs minden rendben, az első edzésen a játékosok figyelmeztető sztrájkot tartottak.

Vastag Nándor

Már múlt héten lehetett olyan híreket hallani, hogy anyagi gondjai vannak a körmendi csapatnak, ám a tulajdonos, Szabó-Forrai Zsolt pénteken azt nyilatkozta lapunknak, hogy csak banktechnikai problémák léptek fel, szenzációról szó sincs  most már van. A piros-feketék hétfőn délelőtt kezdték el a felkészülést az új idényre. Az első megbeszélésen mindenki ott volt, de a tréningen csak a három új szerzemény, Dávid Gergely, Sonyák Béla és Ruják András, valamint az utánpótláscsapatból felhozott Sömenek Martin és Déri Dániel vett részt.

A bojkott az elmúlt idény végéről megmaradt tartozások miatt kezdődött, a régiek (Fodor Gergely, Trummer Rudolf, Ferencz Csaba, Németh István, Hegedűs Gergely, Boldizsár Ferenc) álláspontját Fodor Gergely ismertette.

- A tavaly is itt játszott magyar játékosok úgy döntöttek, figyelmeztető sztrájkot tartanak az első, délelőtti edzésen. Ezzel jelezzük a közvélemény és a tulajdonos felé, hogy a különböző médiumokban megjelentekkel ellentétben nincs minden rendben  mondta a csapatkapitány. Egész nyáron türelmesek voltunk, de most már változást szeretnénk. Jövő hétfőig várunk, ám ha addig nem történik semmi, akkor más eszközhöz folyamodunk. A munkát természetesen nem hanyagoljuk, a kihagyott foglalkozást egyéni edzéssel pótoljuk.
A játékosok nem árulták el, hogy pontosan mekkora a tartozás mértéke, míg Zsebe Ferenc csapatvezető csak annyit fűzött hozzá a dologhoz: a tulajdonos ígéretei szerint péntekre rendeződhet a helyzet. (Nem megerősített információk szerint az áprilisi és a májusi bérrel, valamint a prémiumokkal tartozik a klub a kosarasoknak.)

Újdonság, hogy az erőnléti felkészítésért a körmendi Szolár János felel, és a korábbi kondizást felváltja a TRX. Ez egy funkciónális tréning eszköz, mely növeli az erőt, az egyensúlyérzéket, fejleszti az izmok robbanékonyságát.

- A tavalyi évhez hasonlóan Hencsey Tamással kezdte a felkészülést a csapat - mondta a vezetőedző, Sabáli Balázs, aki a válogatottal Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt augusztus 26-áig. - Az első hetek az erőnléti és atletikus gyakorlásokról, valamint azoknak a játékelemeknek az elsajátításáról szólnak, amire épül majd a taktika. Mire visszaérek, addigra persze már teljes csapattal szeretnék készülni, taktikát elsajátítani. A nyáron nem tétlenkedtünk, csendben is folyamatosan dolgoztunk. Az 12-es, 4-es és 5-ös posztra szeretnénk légióst, s már van, akivel közel a megállapodás.

Az október 9-ei bajnoki rajt előtt több felkészülési mérkőzést is játszik a Körmend, de ezek időpontja még nem alakult ki. Egyelőre csak annyi biztos, hogy szeptember 16-19-én a zalaegerszegi Göcsej-kupán szerepel  és várhatóan szombaton játszik hazai pályán , majd 24-26-án rendezi meg az VI. Mogyorósy Szilárd emléktornát.

Utóbbin a ZTE, a Graz és az Oberwart lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!