Sport

2010.08.10. 10:26

Úszó Eb 2010: Cseh László a legjobb idővel elődöntős

Toronymagasan a legjobb idővel nyerte a kedd délelőtti selejtezőt, s jutott az esti elődöntőbe 200 m vegyesen Cseh László a budapesti úszó Európa-bajnokság második napján.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A keddi matinés műsorban a magyar klasszis az összesítésben címvédőhöz méltóan, egyedül 1:59-en belül teljesítve (1:58.76 p) magabiztosan előzte meg legfőbb vetélytársát, az osztrák Markus Rogant (1:59.83). Cseh mellett a legjobb 16 között folytathatja Verrasztó Dávid is, aki a hatodik lett a 34 fős mezőnyben (2:00.77).
 
"Arra azért ügyeltem, hogy ne ússzam magam halálra, gyorson még biztosan maradt bennem tartalék - nyilatkozott Cseh. - Örülük, hogy enyém a legjobb idő, de a végén, a döntőben szeretnék a legjobb lenni."

Verrasztó Dávid húga, Evelyn a 100 m gyorson repesztett ragyogóan, s lett a - négy induló magyar közül legjobbként - az ötödik (54.70 mp), mellette Mutina Ágnesnek a teljes rangsorban 15. pozíciót jelentő eredménye (55.55) ért még elődöntőt. 
 
Az összlajstromban szintén 15. Kozma Dominik viszont - bár jogosult lett volna rá - nem indul a kora esti elődöntőben, mivel a szakvezetés a fiatal úszót sűrű versenyprogramja miatt visszaléptette.
 
A férfi maratonisták, vagyis az 1500 méteres gyors szerdai döntőjében azonban biztosan lesz magyar résztvevő: az ifjabbik Gyurta, a világbajnok mellúszó Dániel öccse, az ifjúsági Európa-bajnok Gergely, aki a keddi selejtezőben új egyéni csúccsal a 7. legjobb időt produkálta (15:12.46 p).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!