Sport

2010.08.10. 19:12

Úszó Eb 2010: Gyurta Dániel negyedik lett 100 mellen

Gyurta Dániel negyedikként végzett a budapesti úszó Európa-bajnokság keddi versenynapjának egyetlen magyar érdekeltségű döntőjében, 100 m mellen.

MTI

A Jövő SC 200 méteren tavaly világbajnok klasszisa a rövidebbik távon rosszul rajtolt, nyolcadik volt a fordulónál is, és lemaradását hatalmas hajrájával sem tudta teljesen ledolgozni: 1:00.64 perccel ha nem is sokkal, de lecsúszott a dobogóról. 

"Egyáltalán nem vagyok csalódott, 100-on ez volt életem első világversenyes döntője 50-es medencében, s az Eb előtt simán aláírtam volna a negyedik helyet. Most már nem lehet rám fogni, hogy egyszámos versenyző vagyok. Úgy érzem, jó bemelegítés volt ez nekem a 200-ra, s reményeim szerint 100 méteren is beérhetek a londoni olimpiára" - nyilatkozta Gyurta.

A női 100 m gyors elődöntőiben a külön futamban indult két magyar közül Verrasztó Evelyn volt a jobbik: 54.29 másodperccel ötödikként verekedte be magát a szerdai döntőbe, míg Mutina Ágnes kiszorult onnan; 55.47-es idejével a 13. lett.

Mindkét hazai versenyző bejutott ugyanakkor a legjobb nyolc közé a férfiak 200 méteres vegyesszámában: az Európa-bajnoki címvédő Cseh László - délelőtti idejéből 43 századot lefaragva - 1:58.33 perccel megint a legjobb időt úszta, Verrasztó Dávid pedig hatodikként (2:00.43) biztosította helyét a szerdai fináléban.

Az úszók mellett a műugrók is Eb-érmekért vetélkedtek kedden: a súlyos gerincműtéte után, hosszas szünetet követően újra versenyző korábbi Eb-érmes Barta Nóra a kilencedik lett az 1 méteres döntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!