Sport

2010.09.15. 13:55

Barbalics István a hátán viszi az oszkói csapatot

Öt meccs után már 14 gólnál tart a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Oszkó-Győrvárban futballozó Barbalics István. A támadó bombaformában van, a legutóbbi két találkozón tizenegy gólt vágott.

Pum András

A 2009/2010-es bajnokságban 31 gólt szerepelt Barbalics István neve mellett, ezzel a második helyet szerezte meg a Déli-csoport góllövőlistáján - az első a Bozzai játékosa, Cseresznyák Krisztián lett, ő 37 alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját. A Bozzai idén már a megyei II-ben szerepel, Barbalics pedig nagyüzemi módon termeli a gólokat. Náraiban egy, a Zanat ellen idegenben kettő, a Focisuli ellen Szombathelyen öt, az Alsóújlak ellen hatszor talált a hálóba - egyedül a Sorkifalud ellen maradt gólképtelen a hatos mezben futballozó, 26 esztendős játékos. Az Oszkó-Győrvár 22 góljából eddig 14-et tehát Barbalics vállalt magára.

- Az az igazság, hogy már tavaly is könnyen bezsebelhettem volna a gólkirályi címet, de a két leggyengébbnek tartott ellenfél - a Focisuli és a Vaskeresztes ellen - sérülés illetve eltiltás miatt nem játszhattam - jelezte Barbalics István. - Sebaj, az idén talán már senki sem veszi el tőlem a gólkirályi címet. Tény, eddig elkaptam a fonalat, de miután tavaly sem volt gond a formámmal, így hazudnék ha azt mondanám, hogy meglepett a mostani széria. Ugyanakkor igaz ami igaz, idén tényleg alaposan belekezdtem, ennek pedig egyik fő oka, hogy a tavalyihoz képest erősödött a csapat, még jobban kiszolgálnak a társak - tehát az érdem közös. Odateszik a fiúk a labdát ahová kell. Erősségem, hogy jókor vagyok jó helyen, ugyanakkor nincs specialitásom. Lőttem már az idén szabadrúgásgólt - igaz csak egyet - szereztem akció-és fejesgólt a tizenhatoson belülről, és értékesítettem két tizenegyest is. Valamennyi gól egyformán kedves számomra, de ha fontossági sorrendet kellene felállítanom, akkor a legutóbbi, Alsóújlak elleni egyenlítő gólomat említeném. Ugyanakkor akadnak hiányosságaim, az erőnlétem például korántsem az igazi, ezen még bőven van mit javítanom.

- Korábban megkerestek más csapatoktól is, de eddig  kizárólag megyei III-as gárdák érdeklődtek iránatm - mondta Barbalics. - Szerintem magasabb osztályban is megállnám a helyem, hiszen ott már több edzés van,  fizikálisan tehát  biztosan fejlődnék, és talán a góllövőcipőmet sem hagynám el. Most azonban csak az oszkói csapatra koncentrálok, a bajnokság végén a dobogón szeretnénk végezni, ebben persze bent van a feljutás lehetősége is. Úgy tippelem, hogy velünk együtt a Rábatöttös és a Zanat harcol majd a dobogós helyekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!