Sport

2010.09.23. 09:14

Bombagólok bombaformában: remekel Aachenben Stieber Zoltán

Két meccsen két gól Stieber Zoltán mérlege: a Bundesliga II-ben szereplő Alemmania Aachen sárvári születésű légiósa a Cottbus ellen bombagólt szerzett, a Frankfurt ellen pedig egy remek kontrából mattolta a kapust.

Pum András

Igazán remek formát fut mostanság az Alemmania Aachen 21 éves magyar légiósa, Stieber Zoltán. A sárvári származású futballista hétvégén a Cottbus ellen 3:2-re elveszített meccsen az aacheniek első  - nem is akármilyen - gólját szerezte. Kedden pedig az FSV Frankfurt számára adta meg a kegyelemdöfést: a 90. percben egy kontra után állította be a 3:1-s végeredményt.

Stieberék öt meccsen öt pontot gyűjtve a 18. fős mezőnyben a 11. helyen állnak a Bundesliga másodosztályában. Érdekesség, hogy a háromszoros U20-as és ötszörös U19-es válogatott labdarúgó neve azonban idehaza az U21-es válogatottnál még nem merült fel.

- Ideje volt már, hogy nyerjünk, a első négy fordulóban mindössze két döntetlent hoztunk össze, noha szerintem egyik meccsen sem játszottunk rosszul, sőt inkább nekünk állt a zászló - mondta Stieber Zoltán. - Nyáron új edző, és velem együtt sok új játékos érkezett a csapathoz, talán nem tévedek ha azt mondom: nagyjából mostanra álltunk össze, fordulóról-fordulóra, lépésről-lépésre fejlődünk. Szóval egyáltalán nem érzem kicsúszott eredménynek a frankfurti diadalt, annak pedig külön örülök, hogy nem csak tétlen szemlélője voltam a sikernek. Az első két fordulóban csak csereként álltam be, először húsz, aztán tíz percet játszottam, aztán utána a Greuther 05 elleni 1:1-s derbin már kezdő voltam. Nem mehetett rosszul a játék, mert a szurkolók a meccs legjobbjának választottak - mondjuk szerintem sem lógtam ki a csapatból. Ezt követően jött az ominózus Cottbus elleni hazai, majd a frankfurti találkozó - mindkét meccsen jól játszottam, legalábbis én így éreztem. Külön öröm, hogy egy-egy gólt is lőttem a meccseken. Szóval remélem, hogy bentragadtam a kezdőben, az önbizalmammal mindenesetre nincs gond, és az edzőm is számít rám. Utóbbira bizonyíték az is, hogy ugyan egy klasszikus csatárral játszunk, nekem kicsit mögötte, a bal oldalon van a helyem. Sokszor üres területen mozgok, emiatt aztán gyakran megjátszanak a csapattársak, igazából erre épül a csapatjátékunk is. Az erőnlétünkkel sincs probléma, általában napi egy edzésünk van, de akadnak olyan napok amikor 2x2.5 órát izzadunk.

Stieber bombája a Cottbusnak (0.14-nél)

 - Jól érzem magam Aachenben, egyedül bérelek egy lakást, elvagyok, nem unatkozom. Igaz miután a főzés nem éppen az erősségem, ezért általában étteremben oldom meg a kaját - folytatta Stieber. - 2012 nyaráig köt a szerződésem a csapathoz, úgyhogy ahogy mondani szokták: most csak erre koncentrálok. Nyilván idővel jó lenne majd továbblépni, de őszintén mondom: egyelőre tényleg csak az Aachen érdekel. Tavaly a 13. helyen végzett a csapat a bajnokságban, de ilyen nagymúltú egyesületnél mint a mienk, ez kudarc. Úgyhogy idén ennél mindenképpen előbbre kell zárnunk a szezont. Honfitársaim közül leggyakrabban Király Gabival tartom a kapcsolatot, vele meglehetősen sokat beszélek telefonon. Azt viszon sajnálom, hogy az U21-es csapatban egyáltalán nem kaptam lehetőséget, de nyilván nem hívhatom fel a kapitányt, hogy "Hallo, én is itt vagyok". Ebből a korosztályból egyébként lassan már amúgyis kiöregszem, úgyhogy innentől kezdve már csak a nagyválogatottban játszhatnék - természetesen ez is egy nagyon nagy álmom.


Stieber gólja a Frankfurt ellen (3.00-nál)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!