Sport

2010.09.02. 13:31

Fény az alagút végén: utalt a körmendi kosarasoknak a tulajdonos

Lassan megoldódik minden probléma a MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatánál, a tulajdonos elkezdte az elmaradt bérek rendezését.

Vastag Nándor

A korábbi anyagi problémák után lassan egyenesbe kerül a körmendi kosárlabdacsapat. Az egyesület múlt héten teljesítette az NB I. A-csoportjában induláshoz szükséges feltételeket, ám a másik gond még megoldásra várt egészen csütörtökig: a tulajdonos, Szabó-Forrai Zsolt elkezdte a tavaly is a csapatnál szerepelt magyar kosarasok felé a tartozások rendezését.

- Nagyon boldog vagyok, és jó hírrel szolgálhatok, az első utalás megtörtént - fogalmazott Zsebe Ferenc, a körmendi csapatvezető. - A tulajdonos ígéretei szerint szeptember végéig minden, a játékosok felé fennálló tartozást rendez heti részletekben. Bízom benne, hogy gyorsan elfeledjük ezt a kellemetlen időszakot, és nyugodt körülmények között kezdhetjük el a bajnokságot.

 

A játékosok a gondok ellenére már két hete dolgoznak, igaz, a válogatott Eb-selejtezői miatt Sabáli Balázs vezetőedző csak a héten kapcsolódott be a munkába. A tervek szerint a légiósoknak már itt kellene lennie, de korábban két kiszemelttel nem sikerült megegyezni, így újabb jelölteket keres a szakmai stáb. A jövő keddi idegenbeli, majd pénteki itthoni Güssing elleni edzőmérkőzésre - kezdési időpont egyaránt 18 óra - sem biztos, hogy lesz külföldi játékos.

- Úgy érzem, az első két hétben a felkészülés erőnléti részét a gondok ellenére becsülettel végig dolgozták a fiúk - fogalmazott Sabáli Balázs. - Az edzéseken két juniorkorú játékossal kiegészülve tízen vettek részt, de betegség, valamint kisebb sérülés miatt nem mindig volt teljes a létszám. A taktikai dolgokat a héten kezdtük átvenni, öt az öt elleni játékot még nem tudtuk gyakorolni, légiósunk sincs, így a jövő heti két mérkőzésnek nagy jelentősége még nem lesz. A problémák ellenére továbbra is három külföldiben gondolkodunk, a jelöltekről a listát összeállítottuk, és a héten eldöntjük, kinek teszünk ajánlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!