Sport

2010.09.06. 11:24

Focipályáról a kórházba: két bordája törött el a kiállított sorokpolányi játékosnak

Peches vasárnap délutánja volt a megyei III. osztályban szereplő Sorokpolány focistájának, Pásti Zoltánnak. A törött bordával a földön fekvő játékost ugyanis kiállította a bíró.

Pum András

Preztízsmeccset rendeztek vasárnap délután Nemeskoltán: a közeli Sorokpolány együttese volt az ellenfél. A meccs 3:3-as döntetlennel zárult, de a találkozó minden bizonnyal nem ezért lesz emlékezetes. A vendégek rutinos, 39 esztendős futballistája, Pásti Zoltán ugyanis egy ütközést követően a földön maradt, később kiderült,  két bordája is eltörött. A játékvezető szerint azonban szimulált a hátvéd, aki erre mérgében leköpte a bíró csukáját, mire Hende Zsolt kiállította.

- Már öt perccel az esetet megelőzően kaptam egy rúgást a mellkasomra, beszorult a levegő, szóval már akkor sem voltam túl jól - mondta Pásti Zoltán. - Majd az első félidő vége előtt egy-két perccel jött az ominózus eset: csináltam egy cselt, de megcsúsztam és pont az ellenfél térdének zuhantam. Tudtam, hogy nagy a baj, de nem volt elég a kínom, odajött a játékvezető, aki miután megállította a játékot, közölte, "Nem kell szimulálni!'. Erre bevallom elszakadt a cérna, mondtam valami csúnyát és a földre köptem. Pechemre éppen a játékvezető csukájának orrát találtam el, ő pedig azt hitte, hogy neki szántam - erre kiállított. Felkelni persze még ekkor sem tudtam, négy játékostársam ölben vitt le a pályáról. Miután iszonyúan fájtak a bordáim, a mellkasom és levegőt sem nagyon kaptam, muszáj volt mentőt hívni. A mentőben oxigénmaszkot tettek rám, ettől egy kicsit könnyebben lélegeztem. A szombathelyi kórház sürgősségi osztályán megröntgeneztek, kiderült, két bordám is eltörött - gondolom ez elég bizonyíték arra, hogy egyáltalán nem szimuláltam a pályán.

- A feleségem jött értem a kórházba, este kilencre értünk haza - folytatta Pásti. - Az éjszaka szinte semmit sem aludtam, azt hiszem hozzá kell szoknom, hogy ülve tudok csak normálisan pihenni. Egy hét múlva kell visszamennem kontrollra, ha minden igaz négy-öt hétig táppénzen leszek, addig nem hogy focizni, dolgozni sem tudok. Az ellenfelemet nem hibáztatom, nem tehetett a sérülésről, szerencsétlen mozdulat volt az egész, semmi más. Ugyanakkor a játékvezetőt nem értem, hiszen nem őt akartam leköpni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!