Sport

2010.09.01. 07:59

Magyarország megpályázza a 2015-ös vizes vb-t (frissítve)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a szeptember 1-jei határidő előtt benyújtotta jelentkezését a 2015. évi úszó, vízilabda, műugró, műúszó és nyíltvízi úszó világbajnokság megrendezésére - tudatta szerdán a MÚSZ az MTI-vel.

MTI

A nemzetközi szövetség (FINA) szabályzata értelmében csak azok pályázhatnak a vb-re, akik időben jelentkeznek - ugyanakkor ezen nyilatkozat esetleges későbbi visszavonása még nem jár semmiféle retorzióval.

A Magyar Úszó Szövetség az elmúlt öt esztendőben négy Európa-bajnokságnak adott otthont: két felnőtt Eb-nek (2006, 2010), egy rövidpályás Eb-nek (2007, Debrecen) és egy ifjúsági kontinensbajnokságnak (2005).

Julio C. Maglione, a FINA elnöke legutóbb Schmitt Pál köztársasági elnök parlamenti fogadásán hangsúlyozta: ha Budapest kellő színvonalú fedett uszodával rendelkezik, akkor hagyományai, eredményei, sportdiplomáciai szerepe alapján reális eséllyel rendezője lehet a vizes sportágak legtekintélyesebb nemzetközi eseményének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!