Sport

2010.09.28. 13:50

Mourinho cirkuszolt a sajtótájékoztatón

Újabb ellenségeket szerzett magának a saját játékosát is nyíltan kritizáló Jose Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője.

MTI

 A portugál szakvezető a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt Auxerre-ben tartott sajtótájékoztatót, s miután az újságírók sokadszor firtatták, hogy miért maradt ki a keretből Pedro León, kifakadt:

"Önök úgy érdeklődnek nálam Pedro León felől, mintha Zidane-ról, Di Stefanóról vagy Maradonáról lenne szó. A felesleges találgatás komoly probléma az újságírásban. Pedro León egy kiváló játékos, de nemrég szinte kirúgták a Getafétól."
 

A szakvezető annak ellenére nem nevezte a játékost a mérkőzésre, hogy a 23 éves szélső a szombati, Levante ellen 0-0-ra végződött mérkőzésen csapata legjobbja volt.
 

Később a Sevilla újonnan kinevezett vezetőedzője, Gregorio Manzano is megkapta a magáét Mourinhótól.

"Mégis ki az a Manzano? Az biztos, hogy én nem ismerem" - mondta Mourinho a tíz éve a spanyol bajnokságban ténykedő szakemberről.
 

A tréner immár sokadik botránya komoly sajtóvisszhangot váltott ki Spanyolországban. A tekintélyes sportlapok mind hosszasan foglalkoztak a blancók vezérének újabb kirohanásával.

"A Real címeket vár Mourinhótól, de egyelőre csak újabb ellenségeket kap" - olvasható az AS keddi számában.
 

A barcelonai illetőségű szaklap, a Sport még ennél is tovább ment:

"Mourinho nem alkalmas a feladatára. Az ilyen viselkedéssel teljesen lerombolhatja a Real hírnevét."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!