Sport

2010.09.17. 13:06

Mourinho nem lesz portugál szövetségi kapitány

A Real Madridot irányító José Mourinho pénteken azt mondta: nem fogadja el a Portugál Labdarúgó Szövetség (FPF) felkérését, miszerint ő vezényelje le hazája válogatottjának októberi Európa-bajnoki selejtezőit.

MTI

 A szakember ezt azután közölte, hogy Gilberto Madail, az FPF elnöke csütörtökön Madridba utazott, hogy egy hónapra "kölcsönkérje" a trénert a királyi gárdától a Dánia és Izland elleni kvalifikációs mérkőzésekre.

"Büszkeségből és Portugália iránti szeretetemből fakadóan nem tudtam volna nemet mondani, de igent sem mondhatok - fogalmazott Mourinho. - Úgy érzem, egy ilyen lépés negatív érzéseket keltene a Real Madrid háza táján. Csak akkor vállaltam volna, ha teljes az egyetértés, de ez a klubom részéről nem így van. Ezzel lezártam ezt a kérdést."

A korábbi portugál kapitányt, Carlos Queirozt a múlt héten menesztették, miután a nemzeti csapat az első két selejtezőjén mindössze egyetlen pontot szerzett Ciprus és Norvégia ellen úgy, hogy a szakvezető eltiltása miatt nem is ülhetett le a kispadra.
    Mourinho azóta kijelentette: a spanyolokat 2008-ban Európa-bajnoki címig vezető Luis Aragonest látná szívesen a portugál kispadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!