Sport

2010.09.02. 11:55

UEFA Régió-kupa Bükön és Sopronban

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) idén immár hetedik alkalommal rendezi meg az amatőr labdarúgók számára létrehozott UEFA Régiók Kupáját, amelyen a magyar amatőr válogatott is részt vesz. A találkozókat Bükön és Sopronban rendezik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A seregszemlén a játékosok részvétele szigorú feltételekhez van kötve, olyan labdarúgók vehetnek részt a küzdelmekben, akik korábban nem léptek pályára a hazai bajnokság legmagasabb osztályában (NB I) és még nem írtak alá profi szerződést.

A viadalon négy csapat - Magyarország, Izrael, Örményország, Románia - játszik egymással körmérkőzést. A magyar együttes - melynek a celldömölki Tóth Jenő is tagja - elsősorban az NB III. Duna-válogatottjára épül.


A magyar amatőr válogatott kerete:

Szabados Zsolt (Dombóvár), Fábián Imre (Dombóvár), Böcskör Zsolt (Mosonmagyaróvár), Marosvölgyi Tamás (Balatonfüred), Tóth Jenő (Celldömölk), Kovács Zsolt (Hévíz), Páli Krisztián (Hévíz), Borsos Dániel (Lombard), Csepregi Tamás (Lombard), Dallos Gábor (Sopron) Jablonkai Balázs (Sopron), Tóth Dániel (Sopron), Szabados Tamás (Dorog), Mészáros Dániel (Törökbálint), Szőllősi Ferenc (Sárisáp), Szappanos Péter (Dunaharaszti), Rétsági Ákos (Dunaharaszti), Bese Ádám (Dunaharaszti), Varga Csaba (Dunaharaszti), Müllerlei Szabolcs (Szentlőrinc), Flórián Ádám (Érd), Németh Gábor (Érd), Szauter István (Érd).

A mieink egy összecsapáson vannak túl, aTóth Jenő - Kovács Zsolt, Rétsági Ákos, Páli Krisztián (Böcskör Zsolt a 60. percben), Németh Gábor (Szőllősi Ferenc a 80. percben) - Fábián Imre, Marosvölgyi Tamás (Müllerlei Szabolcs a 70. percben), Dallos Gábor, Szauter István - Mészáros Dániel, Flórián Ádám összeállítású válogatott szerdán magabiztosan, 3-1-es félidő után 4-1-re legyőzte Romániát.  A mieink góljait Mészáros, Kovács, Flórián és Marosvölgyi szerezte.

A másik találkozón: Izrael-Örményország 5:0


A további program:

szeptember 2., csütörtök
Örményország - Magyarország 16.30, Sopron
Románia - Izrael 16.30, Bük

szeptember 4., szombat
Románia - Örményország 16.30, Bük
Izrael - Magyarország 16.30, Sopron


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!