Sport

2010.10.07. 08:29

Autóbaleset, gyomorfertőzés, gyanús víz az indiai Nemzetközösségi Játékokon

Egytucatnál is több úszó kapott gyomorfertőzést az Újdelhiben zajló Nemzetközösségi Játékokon, míg az ugandai delegáció három tagja autóbalesetet szenvedett a sportolói faluban.

MTI

Az angol és ausztrál úszóválogatott tagjai közül kerültek ki a panaszosak, akik szerint vagy a verseny-, vagy a bemelegítő-medencében lévő víz valószínűleg fertőzött, ezért a víz vizsgálatát kérik a szervezőktől.

Az angolok további higiéniás problémákat vetettek fel, mivel csaknem félszáz versenyzőjük enyhe, 24 óra alatt elmúló gyomorrontást kapott. 

Közben az ugandai küldöttség vezetője, William Tumwine és két segítője autóval kerítésnek rohant. Fej- és szemsérüléssel kórházba szállították, majd a kezelés után kiengedték őket. 

A 71 ország közel 6000 versenyzőjét felvonultató, október 14-ig tartó sporteseményt botrányok övezik. Merényletektől, terrorfenyegetéstől, a sportolói falut koszfészekként leíró jelentésektől, rovarinváziótól, az építkezések elmaradásáról, 26 sérültet hozó gyalogoshíd-leszakadástól, s a negatív jelenségeket kísérő visszalépésektől volt hangos a játékok előtti hét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!