Sport

2010.10.08. 09:38

Bochumi bomba: a Haladás-REAC NB I-es bajnoki is bundagyanús

Az Újpest-Honvéd mérkőzés mellett ugyanabból a fordulóból további három magyar bajnoki is érintett lehet az európai futball bundabotrányban. Közte van a 2009-es Haladás-REAC NB I-es mérkőzés is.

MTI

Az index.hu értesülései szerint  az április 25-i Debreceni VSC-Kecskeméti TE (3-1), Szombathelyi Haladás-REAC (1-0), ZTE-Vasas (3-1) találkozók is szerepelnek a bochumi ügyészség által indított büntetőeljárásban. A mostani vádiratban nem szerepelnek, hanem a hálózatként működő fogadási maffia más tagjainak – így a legismertebb, korábban börtönben is ült Ante Sapina – vádiratában fognak szerepelni - írja a honlap.

A Haladás-REAC találkozó online-közvetítését ITT ELOLVASHATJA!

A szerdán kezdődött perben 32 mérkőzés érintett, köztük a 2009. április 24-én játszott és 3-0-ás hazai győzelemmel végződött Újpest FC-Budapest Honvéd meccs.

A bochumi államügyészség tavaly novemberben jelentette be, hogy a gyanú szerint kilenc ország - köztük Magyarország - érintett a botrányban, amelynek vizsgálatába az európai sportági szövetség (UEFA) is bekapcsolódott. Az UEFA több mint 40 mérkőzést talált gyanúsnak, s ezek közül tovább vizsgál hét nemzetközi kupatalálkozót, köztük a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1).

Az UEFA idén júniusban Mészáros Norbertet 2011 végéig, míg Vukasin Poleksicet 2012. június 30-ig eltiltotta, mert az európai szövetség szerint a bajnok és Magyar Kupa-győztes Debrecen két játékosa nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!