Sport

2010.10.08. 14:35

Bundaügy: Keneseit az Újpest-Honvéd meccsel gyanúsítják

A Blikk mai információi szerint Kenesei Krisztián neve is szerepel abban a vádiratban, amelyet a német ügyészség tárt a bundaügyekben vizsgálódó bochumi bíróság elé. A csatár honlapunknak elmondta: az Újpest-Honvéd meccs kapcsán sárózodott be a neve, de tiszta a lelkiismerete.

Pum András

Mint arról beszámoltunk, az index.hu értesülései szerint a 2009. április 25-i Debrecen-Kecskemét (3:1), ZTE-Vasas (3:1), Haladás-REAC (1:0) és az április 24-i Újpest-Budapest Honvéd (3:0) NB I-es  találkozó is szerepel azon a listán, amelyben a bochumi ügyészség vizsgál a főleg Európát behálózó bundabotrány kapcsán. Nos, a Blikk című napilap úgy tudja, egy az ügy vádiratában konkrétan Kenesei Krisztián neve is szerepel. A csatárnak fogalma sincs, hogy került a képbe.

- Egyszerűen felháborító, hogy ilyen ügybe keverték a nevemet - jelezte a Haladással éppen Kecskemét felé utazó Kenesei Krisztián. - Fogalmam sincs, hogy kerültem képbe. Illetve annyit most már tudok, hogy a 2009-es Újpest-Honvéd meccs kapcsán dobta be az egyik vádlott a nevemet. Egyszerűen nonszensz az egész, azt a meccset amúgy még a tévében sem láttam. Őszintén szólva eléggé megviselt az eset, de természetesen tiszta a lelkiismeretem. Az biztos, hogy a szükséges jogi lépéseket mihamarabb megteszem. Nem könnyű most a játékra koncentrálnom, próbálom mással lekötni magam. Remélem a holnapi meccsre már jobb állapotban leszek.

- Elképzelhetetlennek tartom, hogy Kenesei ilyen ügybe keveredett volna - fogalmazott Deéry Attila, a Haladás ügyvezetője. - Jómagam soha életemben nem vettem részt bundameccsen, de úgy gondolom, ha valaki az eredményt akarja befolyásolni, nem egy támadót veszteget meg. Mert mit mondana neki? Hogy rúgja be a helyzetet? Én abban az időben még nem dolgoztam a Haladásnál, de biztos vagyok abban, hogy a Haladás-REAC meccs sem volt bunda. Azt meg végképp nem tudom hová tenni, hogy Keneseit az Újpest-Honvéd meccs kapcsán gyanúsítják. Egyébként hivatalos értesítést nem kaptunk, az interneten olvastam az egész ügyrõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!