Sport

2010.10.30. 21:45

Fortuna elengedte a szombathelyiek kezét - Vasas-Haladás 2:1

A Monicomp Liga 12. fordulójában a Haladás helyzetei alapján győzelmet érdemelt volna Angyalföldön, ám a 91. percben egy lepattanó labdát Németh Norbert bevert, így a vasiak 2:1-re végül kikaptak a Vasas otthonában.

Pum András

VASAS SC-SZOMBATHELYI HALADÁS 2:1 (1:1)

BUDAPEST, ILLOVSZKY-STADION, 1500 néző, JÁTÉKVEZETŐ: FÁBIÁN.

VASAS SC: VÉGH - BALOG, GÁSPÁR, MILUESZNICS, POLÉNYI - MUNDI, BAKOS, NÉMETH N., ARSZICS - LÁZOK, PHANTKHAVA. EDZŐ: KOMJÁTI ANDRÁS.

SZOMBATHELYI HALADÁS: RÓZSA - SCHIMMER, GUZMICS, KOROLOVSZKY, TÓTH P. - NAGY, SIMON Á., IRHÁS, SIPOS - OROSS, KENESEI. EDZŐ: ACZÉL ZOLTÁN.

Vasas-Haladás 4:2, Vasas-Haladás 4:2. Pánikra semmi ok, a kezdés előtt húsz perccel csupán a helyi műsorközlő tartott mikrofonpróbát.

A Haladásban egy helyen változott az előzetesen megadott összeállítás: Rajos helyett Simon Ádám került a kezdőbe. Kellemes, napos időben melegítenek a csapatok, igaz az árnyékos helyeken nincs éppen afrikai hőség.

Nézők terén meglehetősen gyérül állunk, körülbelül 400 szurkoló verődött eddig össze. A vendégszektorban is lassan szállingóznak a Hali-drukkerek, öt molinó mögött mintegy 20 zöld-fehér drukker ácsorog. Igaz a Green-White Army tagjai még nem értek ide.

A Haladás tulajdonosai illetve vezetői közül Kóbor Lászlót, Illés Bélát, Séllei Árpádot, Deéry Attilát és Tóth Miklóst fedeztük fel a lelátón.

A  Vasas SC vezetői gyűjtést szerveztek a kolontári iszapkatasztrófa áldozatainak, melyben az angyalföldi labdarúgók is részt vettek. Az összeget  - 506 ezer forintot - a hazaiak ügyvezetője, Markovics László ügyvezető elnök a kezdősípszó előtt nyújtotta át egy kolontári családnak.

A Vasas kezdte a játékot.

A hazaiak piros-kék felsőben, kék nadrágban és sportszárban, míg a szombathelyiek talpig fehérben játszanak.

Nos, megérkezett a Green-White Army is, így körülbelül 80 tagúra bővült a Hali-tábor.

7. perc: Mundi vezetgette a labdát a jobb oldalon, ám 17 méteres lövése elsuhant a jobb sarok mellett.

A szombathelyiek üzentek Kispestre: "Kitartás Kispest" transzparens díszeleg a kerítésen. Vélhetően a kaposvári dobálózás miatt kitiltott Honvéd-drukkereknek szól a kiírás.

15. perc: egy kifejelt labdát Nagy Gábor 22 méterről, jobbról, ballal sózott rá. A játékszer azonban elpattogott a jobb sarok mellett.

Túl vagyunk az első húsz percben, abszolút egál eddig a meccs, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. A Haladás nyugodtan, türelmes futballozik.

21. perc: Guzmics előreívelt labdáját Oross fejjel Kenesei elé csúsztatta, a csatár 17 méteres, jobb sarokra tartó lövését bravúrral tolta szögletre Végh. Ez volt az első komoly helyzet a meccsen.

24. perc: 0:1!!!!!Oross tette vissza a labdát Siposhoz, aki 19 méterről, balról, ballal óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (0:1).

26. perc: 1:1. Panchava előtt pattogott a labda a kaputól 13 méterre, a védők gyűrűjében a csatár végül ballal, laposan a bal sarokba lőtt (1:1).

30. perc: Lázár bal oldali szögletét Gáspár hat méterről fejelte kapura, és bár a Vasas-hívők már gólt kiáltottak, Rózsa kitolta a léc alá tartó labdát.

35. perc: Tóth Péter rántotta le a kilépni készülő Mundit, sárga lap.

40. perc: Panchava lövőkedve töretlen, a csatár 19 méterről suhintott kapura, a labda azonban laposan, a bal sarok mellett zúgott el.

Az egyenlítő gól láthatóan meghozta a Vasas-játékosok önbizalmát, áttevődött a játék a Haladás térfelére.

44. perc: Sipos húzott el a bal oldalon, ám beadás helyett kapura lőtt, a labda elzúgott a gólvonalon álló Végh orra előtt.

Vége az első félidőnek. A Haladás nem állt be védekezni, nem is játszik rosszul, igaz a Vasas egyenlítő gólját követően kissé visszaesett a zöldek teljesítménye.

Megkezdődött a második félidő, a Haladásban Sipost Rajos váltotta. A Vasasban Bakos helyett Pavicsevics, Mundi helyett Hrepka a pályán.

47. perc: Schimmer előreívelt labdája - Gáspár hibájából - Oross elé került, aki egyedül betört a tizenhatoson belülre, ám 12 méteres lövése elment a jobb kapufa  mellett. Hatalmas helyzet volt!

55. perc: Irhás bal oldali bedobását Kenesei kiszorított szögből kapura emelte, ám a labda a kapu tetején landolt.

57. perc: Balog jobb oldali beadását Panchava hét méterről centikkel bólintott a jobb sarok mellé. Ez meleg volt...

63. perc: Guzmics tört előre bátran, egy csel után 20 méterről kapura tüzelt, a labda egy Vasas védőn megpattant, Végh óriási bravúrral a léc alól tolta ki a lövést. Még ebben a percben a sérült Panchavát Beliczky váltotta a Vasasban.

64. perc: Mileusznics ütötte el Tóthot, sárga lap.

67. perc: Hrepka sprintelt egy jót, de 20 méteres lövése elkerülte a kaput.

72. perc: Irhás indította a jobb oldalon Simont , aki betört a tizenhatoson belülre, kapura lőhetett volna, ám középre passzolt, de Kenesei száz százalékos helyzetben hat méterről a bal sarok mellé passzolt. Ez szinte kihagyhatatlan volt...

74. perc: csere a Haladásban, Oross le, Fodrek be.

Úgy fest egyik csapat sem igazán boldog az egy ponttal, a Vasas és a Haladás is megy előre.

80. perc: Lázok bal oldali szögletét Hrepka hét méterről éppen Rózsa kezébe fejelte.

83. perc: Schimmer passzolt Keneseihez, aki kapura lőtt volna, ám a partjelző szerint lesen volt. Nos, nem volt les...Kenesei reklamált, Fábián pedig megajándékozta egy sárga lappal.

86. perc: Pavicsevics kapott sárgát, mert felöklelte Korolovszkyt.

88. perc: Kenesei végzett el szabadrúgást a jobb oldalró, a tizenegyesponttal egyvonalbanl. Beadás helyett kapura lőtt, Végh kitenyerelte a léc alá tartó lövést.

89. perc: csere a Haliban, Irhás helyén Lattenstein.

Egy perc a ráadás.

91. perc: Ilyen nincs:2:1. Lázok ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról. Beívelése ide-oda pattogott, Rajos például lyukat rúgott, végül Németh Norbert elé került a labda, aki nyolc méterről lőtt, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (2:1)

Vége a mérkőzésnek. A Haladás a szünet után két száz százalékos helyzetet is elhibázott, ami végül a 91. percben megbosszulta magát. A Vasas múlt héten Zalaegerszegen a 92. percben kapott góllal szenvedett vereséget, most a hosszabbításban nyert. Visszatérve Nagyékra: a vasi játékosok csak saját magukat okolhatják a vereségért.

MESTERMÉRLEG

Komjáti András: - El kell ismernem: ezúttal a Haladás játszotta a futballt. Mi különösen a második félidőben fociztunk szétesően, a bal oldalunk nagyon gyenge volt. Öt-hat ember mélyen a tudása alatt játszott, velük feltétlenül el kell beszélgetnem. Csupán Végh és Gáspár dicsérhető a mai teljesítményért. Egyébként viszont amit múlt héten a sors elvett tőlünk, azt most visszaadta. Aczél Zoltán kollégám büszke lehet a csapatára, ha a jöbőben is így játszanak, biztosan kijönnek a gödörből.

Aczél Zoltán: - Először is gratulálok Komjáti Andrásnak és a Vasasnak a győzelemhez. Őszintén szólva nagyon nehezen élem meg, hogy kikaptunk, hiszen a második félidőben például ajtó-ablak helyzetben is hibáztunk, míg a Vasasnak ebben a játékrészben egy-két apró lehetősége volt csupán. Ennek ellenére gratulálok csapatomnak, a játékkal, a fizikális és mentális tényezőkkel elégedett voltam. Jelenlegi helyzetünkben azonban az ilyen meccseket muszáj lenne megnyernük. A meccs után nem szidtam le a fiúkat, mert szerintem ez hónapokra tönkrevághatná őket. Majd hétfőn kielemezzük a hibákat. Ami Sipos cseréjét illeti: térdérülése miatt kénytelem voltam őt lehozni.

 

OLDALTÖRÉS: További eredmények: 0:3-ról egyenlített, majd kikapott az MTK

További eredmények: 0:3-ról egyenlített, majd kikapott az MTK

További eredmények: 0:3-ról egyenlített, majd kikapott az MTK

További eredmények: 0:3-ról egyenlített, majd kikapott az MTK

Győri ETO FC - Kecskeméti TE-ERECO 2-1 (2-1) Győr, 1500 néző, v.: Andó-Szabó 
gólszerzők: Pilibaitis (18., 11-esből), Bouguerra (38.), illetve Némedi (45., 11-esből) 
sárga lap: Fehér Z. (16.), Djordjevic (58.), Völgyi (72.), illetve Ebala (76.), Litsingi (82.)

Győr: Radosavljevic - Fehér Z., Djordjevic, Stanisic, Szabó O. (Völgyi, 15.) - Tokody (Ganugrava, 87.), Pilibaitis - Ceolin, Trajkovic, Koltai (Sarasenidze, 62.) - Bouguerra
Kecskemét: Rybansky - Alempijevic, Némedi, Balogh B., Mohl - Bori (Csordás, 81.), Savic (Ebala, 64.), Cukic (Dosso, 81.), Foxi - Tököli, Litsingi

Az első félidőben a hazaiak játszottak meddő mezőnyfölényben és több helyzetet dolgoztak ki, mint a vendégek, így a szünetig egygólos előnyre tettek szert.
   
Fordulás után kiegyenlített játék zajlott a pályán, a kapuk viszont ritkán forogtak veszélyben. A Győr végül az első félidei jobb játékával tudta begyűjteni a három bajnoki pontot.


MTK Budapest–Zalaegerszeg 3-4 (0-3) Hidegkuti Stadion, 600 néző, v.: Szilasi
gólszerző:
Könyves (53.), Ladányi (64.),Eppel (84.), illetve Balázs (11.), Simon A. (34.), Rajcomar (43., 11-esből), Panikvar (89.)
sárga lap: Szatmári (42.), Vukmir (55.), illetve Simon A. (33.), Balázs (59.)

MTK: Szatmári – Vukadinovic, Szekeres, Vukmir, Vadnai – Szabó Á. (Könyves, a szünetben), Gál (Ladányi, a szünetben), Kanta, Pátkai – Tischler (Eppel, 76.), Pál A.
ZTE: Vlaszák – Turcsik, Miljatovic, Varga R., Panikvar – Szalai, Horváth A. (Illés Gy., 54.), Kamber, Balázs (Barna, 67.) – Rajcomar (Kocsis, 90.), Simon A.

Az első játékrész első 10 percében fölényben játszott az MTK, három komoly lehetőséget is kialakított, a vezetést mégis a ZTE szerezte meg. A vendégek ezután igazi gólhelyzetek nélkül is növelni tudták előnyüket, sőt a félidő végére úgy tűnt, eldöntötték a mérkőzést.
   
A szünetben kettős cserével felfrissített hazaiak a második 45 percben hatalmas elánnal támadtak, a cserejátékosok révén 20 percen belül kétszer is betaláltak a kapuba, a szintén csereként érkezett Eppel találatával pedig öt perccel a lefújás előtt egyenlíteniük is sikerült. Panikvar az utolsó percben a félpályáról indulva, hatalmas szóló után megszerezte a ZTE negyedik találatát, így a zalaiaké lett a három pont.


BFC Siófok-Lombard Pápa 0-1 (0-0) Siófok, 1000 néző, v.: Veizer
gólszerző:
Maric (52.) 
sárga lap: Ludánszki (29.)

Siófok: Molnár P. - Fehér Zs., Graszl, Márton, László - Tusori (Délczeg, 61.), Ludánszki - Thiago, Homma, Lukács (Ivancsics, 58.) - Sowunmi
Pápa: Szűcs L. - Takács P. (Tóth N., a szünetben), Supic (Tóth G., 33.), Farkas A., Németh M. - Gyömbér, Bárányos, Rebryk - Abwo, Maric, Heffler N. (Quintero, 72.)

A vendégek már az első játékrészben is vezethettek volna, de hiába domináltak, nem sikerült betalálniuk a szinte kizárólag a védekezéssel foglalkozó házigazdák kapujába. A folytatásban aztán megszületett a pápai találat, igaz, az utolsó 20 percben a siófokiak kerültek mezőnyfölénybe, a kapura azonban nem jelentettek veszélyt.


Ferencváros-Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0) Albert Stadion, 4000 néző, v.: Berger
gólszerző:
Rodenbücher (62.)
sárga lap: Schembri (19.), illetve Stanisic (38., 90.)
piros lap: Stanisic (90.)

Ferencváros: Haber - Adriano, Csizmadia, Rodenbücher - Maróti - Rósa D. (Stanic, 77.), Józsi (Tóth B., 56.), Andrezinho - Schembri (Morales, 68.), Heinz, Miljkovic
Szolnok: Rezsó - Molnár Z., Stanisic, Balogh, Pető Z., Cornaci - Koós (Tchami, 71.), Szalai, Vörös P. (Antal, 38.), Remili - Pisanjuk (Ngalle, 66.)

Rendkívül "langyos" első félidőt produkáltak a csapatok, a jóval esélyesebb ferencvárosiak csak a szünet előtti pillanatokban veszélyeztettek. A Szolnok kapura teljesen veszélytelen volt.
A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, ám a 62. percben Rodenbücher fejesével a hazaiak feltörték a szolnoki reteszt. A gól sem pörgette fel igazán a két csapatot, így az eredmény már nem változott.

OLDALTÖRÉS: Labdarúgó NB II: a barcsiak nem utaztak el Pécsre


Labdarúgó NB II: a barcsiak nem utaztak el Pécsre


Labdarúgó NB II: a barcsiak nem utaztak el Pécsre


Labdarúgó NB II: a barcsiak nem utaztak el Pécsre

A barcsiak sérülésre és betegségre hivatkozva nem utaztak el Pécsre a labdarúgó NB II 12. fordulójának szombati játéknapján, így a mérkőzés elmaradt. A vendégek 13 órakor, faxon jelezték, hogy nem tudják lejátszani az eredetileg 16 órára kiírt találkozót.

Eredmények, Ness Hungary NB II, 12. forduló: 

Keleti csoport:
Orosháza-Újpest FC II 2-0 (2-0)
Cegléd-REAC 0-2 (0-1)
Hajdúböszörmény-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Kazincbarcika-Vecsés 1-0 (0-0)
Dunakanyar-Vác - DVSC-TEVA II 2-0 (1-0) 

Nyugati csoport:
Baja-Szigetszentmiklós 3-1 (2-0)
Ajka-Veszprém 2-0 (1-0)
Videoton FC II-Ferencváros II 1-0 (1-0)
Kaposvölgye-Győri ETO FC II 0-2 (0-1)
Gyirmót-Kozármisleny 3-1 (1-0)
Pécs-Barcs - elmaradt

 

OLDALTÖRÉS: Manchesteri siker a BL-szereplők csatájában


Manchesteri siker a BL-szereplők csatájában


Manchesteri siker a BL-szereplők csatájában


Manchesteri siker a BL-szereplők csatájában

A házigazda Manchester United kétgólos győzelmet aratott a hozzá hasonlóan Bajnokok Ligája-szereplő, vendég Tottenham felett az angol labdarúgó Premier League 10. fordulójának szombati játéknapján.

A Vörös Ördögök Nemanja Vidic fejesével szereztek vezetést az első félidőben, majd a hajrában Nani szemfüles találata döntötte el a három pont sorsát. Utóbbi gólnál a londoniak kapusa, Heurelho Gomes tévesen azt hitte, szabadrúgást végezhet el, és gyakorlatilag odakészítette, majd szabadon hagyta a labdát a portugálnak, aki a brazil hálóőr legnagyobb megdöbbenésére a kapuba gurított.

A Tottenham kilenc éve nem nyert az MU ellen, az Old Traffordon pedig utoljára 1989 decemberében győzött, amikor még nem Premier League-nek hívták az angol élvonalbeli bajnokságot.

Premier League, 10. forduló:
Manchester United-Tottenham Hotspur 2-0 (1-0)
g: Vidic (31.), Nani (85.)

Wolverhampton Wanderers-Manchester City 2-1 (1-1)
g: Milijas (30.), Edwards (57.), illetve Adebayor (23., 11-esből)

Arsenal-West Ham United 1-0 (0-0)
g: Song (88.)

Blackburn Rovers-Chelsea 1-2 (1-1)
g: Benjani (22.), illetve Anelka (39.), Ivanovic (84.)

Everton-Stoke City 1-0 (0-0)
g: Yakubu (67.)

Fulham-Wigan Athletic 2-0 (2-0)
g: Dempsey (30., 44.)

 vasárnap:
Aston Villa-Birmingham 13 ó
Newcastle United-Sunderland 14:30
Bolton Wanderers-FC Liverpool 17

 

OLDALTÖRÉS: Bundesliga - Vendégsiker Gelsenkirchenben


Bundesliga - Vendégsiker Gelsenkirchenben


Bundesliga - Vendégsiker Gelsenkirchenben


Bundesliga - Vendégsiker Gelsenkirchenben

A Bayer Leverkusen egy góllal nyert a szezont rendkívül gyengén kezdő Schalke 04 otthonában a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának szombati játéknapján.

 Bundesliga, 10. forduló:

Schalke 04-Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
g: Sam (65.)

1. FC Köln-Hamburger SV 3-2 (2-2)
g: Novakovic (11., 29., 84.), illetve Petric (15.), Son (24.)

Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach 3-0 (0-0)
g: Tiffert (71.), Nemec (83.), Lakic (88.)

St. Pauli-Eintracht Frankfurt 1-3 (1-1)
g: Zambrano (5.), illetve Gekasz (42., 70., az elsőt 11-esből), Caio (90.)
kiállítva: Asamoah (48., St. Pauli)

VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 2-0 (1-0)
g: Kjaer (6.), Dzeko (76.)

Werder Bremen-1. FC Nürnberg 2-3 (1-1)
g: Hugo Almeida (5.), Pizarro (91.), illetve Gündogan (45., 73.), Ekici (48.)

Bayern München-SC Freiburg 4-2 (1-0)
gól: Demichelis (39.), Gomez (61.), Tyimoscsuk (73.), Kroos (80.), illetve Reisinger (64.), Braafheid (87., öngól)

vasárnap:
FSV Mainz 05-Borussia Dortmund 16:30 ó
1899 Hoffenheim-Hannover 96 18:30

 

OLDALTÖRÉS: Primera División - Döntetlen Valenciában


Primera División - Döntetlen Valenciában


Primera División - Döntetlen Valenciában


Primera División - Döntetlen Valenciában

A Real Zaragoza 1-1-es döntetlent ért el Valenciában a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A vendégeknél Pintér Ádámot a szünetben lecserélték.


Valencia-Real Zaragoza 1-1 (1-1)
gól: Lanzaro (43., öngól), illetve Lanzaro (3.)
piros lap: Ander Herrera (68., Real Zaragoza)

OLDALTÖRÉS: Győzött a Roma

Győzött a Roma

Győzött a Roma

Győzött a Roma

Az AS Roma hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Lecce felett az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombati játéknapján.

 Serie A, 9. forduló:
AS Roma-Lecce 2-0 (0-0)
gól: Burdisso (62.), Vucinic (76.)
piros lap: Totti (77.), illetve Oliveira (78.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!