Sport

2010.10.21. 12:35

Hegedűs Péter csalódott: fel sem merült a nevem a Haladásnál

A Haladás egykori portása, Hegedűs Péter csalódott, a jelenleg a megyei I-es Király SZE-nél és Ausztriában is kapusokat edző szakember neve elmondása szerint fel sem merült a szombathelyiek újjáalakult szakmai stábjában.

Pum András

Szerda estére véglegessé vált a Szombathelyi Haladás új szakmai stábja. Aczél Zoltán vezetőedző munkáját Székely Tibor és Jagodics Zoltán segíti, míg a kapusokat Jakab Csaba edzi majd.

A szurkolók közül sokan a Hali volt legendás kapusát, Hegedűs Pétert is szívesen látták volna a stábban - a tizenegy esztendőn át a zöld-fehéreket erősítő kapus neve azonban szóba sem került a kapusedzői posztra. Az 57 esztendős Hegedűs Péter egy pillanatig sem titkolja csalódottságát, hiszen mint mondja: életem álma lett volna Rózsa Dánielék felkészítése.

- Bevallom elmondhatatlanul csalódott vagyok, amit táplál az is, hogy tudom, sanszom sem volt arra, hogy kapusedző lehessek a Haladásnál - mondta Hegedűs Péter. - Évek óta csak hitegetnek, hogy várj Hege, eljön majd a te időd. Nos, ha most nem jött el, akkor szerintem már sohasem fog. Mérhetetlenül fáj, hogy fel sem merült a nevem a Halinál. Tudom, hogy a kisebbségi tulajdonosok között akad olyan, akinek szálka vagyok a szemében. Lehet, hogy hiba, de nem vagyok egy nagyhangú pali - ugyanakkor ezúttal ki kell mondanom: a mostani döntésnél nem a tudás számított. Nem túlzok, életem álma lett volna a kapusedzői poszt.

- Az viszont jólesett, hogy - már a döntés előtt is - a szurkolók mellettem álltak, támogattak, biztattak, ezek szerint nem felejtettek el - folytatta Hegedűs Péter. - Ezúton is szeretném megköszönni a bizalmat, momentán ez az egy ami boldogít. Most azt mondom, ha az ország bármely tájáról kapok értelmes ajánlatot, fogom a sátorfámat és elmegyek Szombathelyről.

- Egyeztetve a tulajdonosi körrel és az új szakvezetéssel úgy láttuk jónak, hogy az új, dinamikus fiatal gárdához  fiatal kapusedzőre van szükségünk. Miután azonban fejleszteni szeretnénk az utánpótlás-vonalat, így egy rutinos kapus szakértelmére - aki például megtanítja a fiatalokat védeni - még szükség lehet - fogalmazott Deéry Attila, a Haladás ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!