Sport

2010.10.15. 13:22

Német, olasz, angol spanyol foci előzetes - liverpooli derbi Angliában, Barca-Valencia összecsapás Hispániában

Angliában az Everton-Liverpool, Németországban a Mainz-Hamburg, Olaszországban a Sampdoria-Fiorentina, míg Spanyolországban a Barcelona-Valencia összecsapás ígérkezik a hétvégi forduló izgalmas összecsapásának.

MTI

Bundesliga - Szalaiék a Hamburg ellen folytathatják a menetelést - ELŐZETES

A Szalai Ádámmal felálló, százszázalékos teljesítménnyel éllovas Mainz a Hamburgot fogadja a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában, s amennyiben ismét győz, rekordot állít fel a szezonrajt tekintetében.

Eddig ezt megelőzően csak a Bayern München (1995/96) és a Kaiserslautern (2001/2002) tudta hét sikerrel nyitni a Bundesliga-idényt, most a Mainz is csatlakozott hozzájuk, s ha szombaton is begyűjti a három pontot, egyedüli csúcstartó lesz nyolc győzelemmel.   
   
A magyar válogatott támadó fantasztikus formában várja az összecsapást, a válogatott két Európa-bajnoki selejtezőjén összesen négy gólt szerzett, San Marino ellen mesterhármast jegyzett, Finnország otthonában pedig a vezetést jelentő gólt lőtte.
   
A Mainz teljesítményének értékét csak növeli, hogy győzött már a tavalyi bajnok VfL Wolfsburg, valamint a címvédő Bayern München otthonában is, ráadásul mindkét esetben a magyar támadó jegyezte a győztes találatot.
   
Nagy kérdés, hogy a válogatott találkozók miatti szünetben sikerült-e összeszednie magát a Bayern Münchennek, amely szombaton a Hannovert fogadja. A bajorok ugyanakkor nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a régóta sérült Arjen Robben és Franck Ribéry mellett Bastian Schweinsteiger is harcképtelenné vált, s Louis van Gaal vezetőedző nem számíthat az Eb-selejtezők során kidőlt Mark van Bommelre és Miroslav Klosére sem.
   
Az eddigi hét forduló alatt mindössze négy pontot szerzett Schalke 04 a sereghajtó és csupán három ponttal álló Stuttgartot látja vendégül. Hajnal Tamás Borussia Dortmundja a Köln ellen lép pályára, a magyar válogatott középpályása ugyanakkor sérülés miatt biztosan kihagyja az összecsapást.    

A 8. forduló programja:
   
Péntek:

1. FC Köln-Borussia Dortmund
, 20:30   

Szombat:
  
Bayern München-Hannover 96, 15:30  
FSV Mainz 05-Hamburger SV, 15:30   
FC Schalke 04-VfB Stuttgart, 15:30   
FC St. Pauli-1. FC Nürnberg, 15:30   
Werder Bremen-SC Freiburg, 15:30  
VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen, 18:30
   
Vasárnap:
 
1. FC Kaiserslautern-Eintracht Frankfurt, 15:30    
1899 Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach, 17:30 

 

OLDALTÖRÉS: Primera División

Primera División - Barca-Valencia rangadó következik - ELŐZETES

Primera División - Barca-Valencia rangadó következik - ELŐZETES

Primera División - Barca-Valencia rangadó következik - ELŐZETES

A negyedik az első ellen, vagyis a 13 ponttal álló címvédő FC Barcelona a 16 pontjával listavezető FC Valenciával csap össze a spanyol labdarúgó-bajnokság  7. fordulójában.

A szombati rangadó tétje komoly: az éllovas esetleges sikerével ellépne egyik legfőbb üldözőjétől, ráadásul a Barca jelentősebb hátrányba kerülhet az örök rivális, jelenleg a Primera Divisiónban 14 pontjával a harmadik pozíciót elfoglaló Real Madriddal szemben. A katalánok elitalakulata hazai pályán különösképpen nem engedhet(ne) meg magának botlást, a győzelmi szándék azonban önmagában kevés, kell hozzá például a csapat két - egyformán Európa és világbajnok - alapembere, a sérüléssel bajlódó irányító, Xavi és a befejezőcsatár David Villa. Gyaníthatóan "összedrótozzák" őket a meccsre, aminek pikáns ízt ad, hogy a Barcelona-újonc Villa először játszik volt együttese ellen. A vendégeknél ugyanakkor a jelek szerint hiányozni fog az ördöngös cseleiről ismert villámgyors szélső, a maródi Joaquin, ami gyengíti a Valencia nyerési esélyeit a Camp Nou Stadionban.   
   
A fővárosi királyi gárda dobogós helyének megtartásával idegenben próbálkozik, s izzadságosnak ígérkező kilencven perc vár rá a harcos középcsapat Málaga otthonában. Különösen, hogy a még veretlen madridi együttesnél kétséges a bokájával bajlódó válogatott védő, Sergio Ramos játéka, bár az ő pótlása - lévén roppant erős a Real kerete - nem jelenthet megoldhatatlan gondot a szakvezetés számára.
   
A magyar válogatott Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Osasuna vasárnap a szebb napokat látott, jelenleg sereghajtó Deportivo La Corunánál vizitál, míg a 15 ponttal második Villarreal a forduló zárómeccsén az újonc Herculés pályáján lép fel.
    
A 7. forduló programja:
   
Szombat:

Atlético Madrid-Getafe, 18:00
FC Barcelona-Valencia, 20:00
Málaga-Real Madrid, 22:00
   
Vasárnap:
  
Deportivo La Coruna-Osasuna, 17:00
Levante-Real Sociedad, 17:00
Real Mallorca-Espanyol, 17:00
Racing Santander-Almería, 17:00
Athletic Bilbao-Real Zaragoza, 19:00
Sporting Gijón-Sevilla, 21:00
   
Hétfő:

Herculés-Villarreal, 21:00

OLDALTÖRÉS: Premier League

Premier League - A Liverpoolnak most a futballra kell koncentrálnia - ELŐZETES

Premier League - A Liverpoolnak most a futballra kell koncentrálnia - ELŐZETES

Premier League - A Liverpoolnak most a futballra kell koncentrálnia - ELŐZETES

Az FC Liverpool labdarúgócsapatának kapcsán az elmúlt napokban leginkább a klub körüli adás-vételbeli problémákról lehetett hallani, ugyanakkor az együttesre vasárnap nagy rangadó vár, hiszen a városi rivális Everton otthonába látogat.

A Mersey-parti derbi egyik érdekessége, hogy a két gárda jelenlegi pozícióját elnézve akár kiesési rangadónak is lehetne titulálni az összecsapást. Mindkét csapat egyaránt csak hat-hat pontot "szorgoskodott" össze, a Liverpool a 18., az Everton pedig a 17. a tabellán. A Vörösök gondjait növeli, hogy a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn megsérült Dirk Kuyt, a csapat holland válogatott támadója, aki egy hónapra kidőlt.
   
A címvédő, egyben listavezető Chelsea-re kemény feladat vár, ugyanis az Aston Villa otthonába látogat, míg a Manchester United ezúttal a West Bromwich Albion együttesét látja vendégül.
   
Gera Zoltán csapata, a Fulham szintén városi derbit játszik, hiszen a Tottenham Hotspurt fogadja.

A 8. forduló programja:
   
Szombat:

Arsenal-Birmingham City, 16:00
Bolton Wanderers-Stoke City, 16:00
Fulham-Tottenham Hotspur, 16:00
Manchester United-West Bromwich Albion, 16:00
Newcastle United-Wigan Athletic, 16:00
Wolverhampton Wanderers-West Ham United, 16:00
Aston Villa-Chelsea, 18:30
   
Vasárnap:

Everton-FC Liverpool
, 14:30
Blackpool-Manchester City, 17:00 
   
Hétfő:

Blackburn Rovers-Sunderland, 21:00

 

OLDALTÖRÉS: Serie A

Serie A - Kötelező feladat előtt a nagycsapatok - ELŐZETES

Serie A - Kötelező feladat előtt a nagycsapatok - ELŐZETES

Serie A - Kötelező feladat előtt a nagycsapatok - ELŐZETES

A nagycsapatokra elméletben könnyű, ugyanakkor rendkívül fontos mérkőzések várnak az olasz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában.

A nyitómérkőzésén a negyedik helyen álló AC Milan az idény egyik meglepetéscsapatát, a Chievót látja vendégül. A piros-feketéknél sérülését követően ismét bevethető a brazil Pato, aki a válogatottban már megmutatta, hogy visszanyerte régi formáját: az irániak, majd az ukránok ellen is betalált.   
   
A címvédő Internazionalének korántsem jött jól a bajnoki szünet, ugyanis az argentin válogatott barátságos mérkőzésén két meghatározó futballistáját, Diego Militót, valamint Esteban Cambiassót is elveszítette, ez pedig nem túl jó előjel a Cagliari otthonában sorra kerülő vasárnapi találkozó előtt.
   
Nagy kérdés, hogy az AS Romanak sikerült-e rendezni sorait a pihenő időszakban: a Farkasok az utolsó előtti helyen szerénykednek, szombat este pedig a Genoát fogadják. A vendégeknél ott lehet a csapatban Rudolf Gergely is, aki a San Marino elleni Eb-selejtezőn két gólt szerzett.
   
Koman Vladimir csapata, a Sampdoria ezúttal a Fiorentinát látja vendégül, míg a Juventus a Leccét fogadja.    

    
A 7. forduló programja:
   
Szombat:
  
AC Milan-Chievo, 18:00
AS Roma-Genoa, 20:45
   
Vasárnap:

Cagliari-Internazionale
, 12:30
Brescia-Udinese, 15:00
Catania-Napoli, 15:00
Cesena-Parma, 15:00
Juventus-Lecce, 15:00
Palermo-Bologna, 15:00
Sampdoria-Fiorentina, 15:00
Bari-Lazio, 20:45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!