Sport

2010.10.05. 13:04

Nemzetközösségi Játékok: döglött bogarak, összekeverték Károlyt Dianával

A sok bogár és a kevés néző miatt bosszankodhatnak az Újdelhiben zajló Nemzetközösségi Játékok résztvevői és a szervezők. Ezen kívül az első, hétfői versenynapon gondot jelentett még a közlekedés és az étkeztetés is.

MTI

A szervezők keddi bejelentése szerint az október 14-ig tartó sporteseményre összesen 1,5 millió jegyet bocsátottak ki, és eddig 600 ezret adtak el. A nyitónapon viszont szinte üresek voltak lelátók, a székeket iskolásokkal, illetve rászorulókkal töltik majd fel, ők ingyen mehetnek be a viadalokra.

A vasárnapi megnyitón a közönség által kifütyült főszervező, Suresh Kalmadi kiemelte: az első napi problémákat a lehető leggyorsabban kijavítják, a közlekedési fennakadások pedig a biztonsági intézkedések miatt alakultak ki. Arra nem tudott érdemi választ adni, mitől kapott gyomorrontást két ausztrál úszó. 

Kalmadi bocsánatkérésre is kényszerült, véletlenül ugyanis azt találta mondani, hogy Diana hercegnő is jelen volt a vasárnapi megnyitón... Az igazság viszont az, hogy az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana volt férje, Károly herceg jelent meg az ünnepségen.

A versenyzőket és a szurkolókat nagyon zavarja a viadalokat kísérő rovarinvázió. Ráadásul a szervezők olyan szerrel próbálták meg irtani a bogarakat, amelytől orrfacsaró bűz keletkezett. Az egyik úszószámot elhalasztották, mert a medencéből előbb ki kellett halászni a bogártetemeket.

Az ökölvívók örülhettek: megjavult a mérleg, így akik hétfőn a rossz szerkezet miatt nem tudtak bemérlegelni súlycsoportjukba, kedden ezt megtehették.

A hazai súlyemelők eddig nem szereztek aranyérmet, pedig komolyan bíztak benne. Ezzel kapcsolatban Harnam Singh vezetőedző jelezte: a kormány nem tudta időben leszállítani a szükséges táplálék-kiegészítőket, ezért a versenyzők elmaradtak a remélt teljesítménytől. Az Indiai Súlyemelő Szövetség eleve kölcsön felvétele után szerepeltetheti versenyzőit a Nemzetközösségi Játékokon, mivel az elmúlt időszakban hatan is fennakadtak a doppingvizsgálaton. Emiatt a szervezet 500 ezer dolláros bírságot kapott, de nem volt elég pénze, hogy ezt kifizesse.

A 71 ország közel 6000 versenyzőjét felvonultató sporteseményt korábban is botrányok övezték. Merényletektől, terrorfenyegetéstől, a sportolói falut koszfészekként leíró jelentésektől, az építkezések elmaradásáról, 26 sérültet hozó gyalogoshíd-leszakadástól, s a negatív jelenségeket kísérő visszalépésektől volt hangos a játékok előtti hét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!