Sport

2010.11.23. 15:35

Berki Krisztián lovat és szponzort keres

Berki Krisztián, a lólengés világbajnoka saját bevallása szerint rendkívül nehéz körülmények között készül a versenyekre.

MTI

A tornász a Digi Sport Reggeli Start című műsorában kedden elmondta, hogy nem áll rendelkezésére olyan ló, amelyen a 2011-es világbajnokságon kiharcolhatja az olimpiai kvalifikációt a 2012-es londoni játékokra.

A legutóbbi glasgow-i Világkupán is olyan szeren folyt a verseny, amelynek nagyon puha volt a teteje, ez döntő szerepet játszott a rontásában, és így második helyében is.

"Várjuk a csodát, hogy valaki felkarolja Krisztiánt" - nyilatkozott Kovács István edző. A tréner olyan szponzort szeretne, aki megvásárolja Berki számára azt a szert, amely feltétlenül szükséges a sikeres kvalifikációs szerepléshez.

"Sokszor vagyunk olyan helyzetben, hogy a klubunk nem képes a versenyeket kifizetni, ezért már eleve a részvétel is kérdésessé válik" - jelentette ki Berki, aki elárulta, még legutóbbi kimagasló eredményei sem keltették fel egyelőre a támogatók figyelmét.

Berki október 23-án lett világbajnok Rotterdamban, sikerével Magyarország 10. aranyérmét nyerte a torna-világbajnokságok történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!