Sport

2010.11.17. 11:05

Csatár is védte az őszi bajnok Rábatöttös kapuját

A tavalyi harmadik hely után az idei szezonban a feljutással kacérkodik a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Déli-csoportjának listavezetője, a Rábatöttös. A töttösieknél szezon közben Sziffer Istvánt az ex-Haladás labdarúgó Kovács Sándor váltotta a kispadon.

Pum András

Imponáló őszt produkált a rábatöttösi együttes: a Sziffer István, majd Kovács Sándor irányította együttes 12 meccsen 10 győzelem mellett mindössze egy-egy döntetlent illetve vereséget gyűjtött be. A rábatöttösiek szerezték a legtöbb gólt a Déli-csoportban - szám szerint ötvenhetet - és ők kapták a legkevesebb találatot - mindössze 11 alkalommal rezdül meg kapusuk hálója.

- Miután a nyáron nem sikerült komolyan megerősítenünk a keretet, így csak nagyjából lőttük be az elvárt helyezést: előzetesen az első öt hely valamelyikét néztük kimagunknak - mondta Dávid Szabolcs, a Rábatöttös szakosztályvezetője. - Illetve szerettük volna elérni azt, hogy egyetlen csapat se lóghasson meg úgy a többiektől, mint tavaly a Bozzai. Sziffer Istvánnal a kispadon kezdtük a bajnokságot, de a hatodik fordulóban elszenvedett, hazai, Nemeskolta elleni vereséget követően jobbnak láttuk, ha békében elválunk egymástól. Úgy éreztük, egy új edzővel új lendületet kaphat a csapat - így a Sabaria és a Haladás volt játékosát, Kovács Sándort, "Tüdőt" kértük fel a szakmai munkára. Bevált az elképzelésünk, a hátralévő hét meccsünket megnyertük. Miután mi mindig is igyekeztünk játszani a futballt - azaz nem a rúgd előre és fuss utána sémát követtük - ebben az új edző érkeztével sem volt változás. Tüdő elsősorban mentálisan rázta fel a gárdát, az önbizalmukat vesztett játékosok új erőre kaptak, bátrabban futballoztak. Persze korábban is akadtak jó meccseink - gondolok példul a Rábahidvég elleni 6:0-s győzelemre - ugyanakkor a csempeszkopácsi 1:1-s döntetlenre már kevésbé lehetünk büszkék - noha ott is nyerhettünk volna. Nem beszélve a Nemeskolta elleni hazai 2:1-s vereségről, ahol szinte semmi sem sikerült, négy kapufát is lőttünk. Ugyanakkor az új tréner irányításával Gersekaráton tartalékosan is 2:1-re nyertünk, a Zanat ellen pedig remek játékkal 8:2-re győztünk. Hogy mi a siker záloga? Talán az, hogy a tavalyi bajnok Bozzaihoz hasonlóan a csapat magja évek óta együtt játszik, szinte egymás gondolatait is ismerik a játékosok. Emellett mindig van egy ügyeletes gólvágó, aki betalál - nem egy-két emberre épül a csapatunk, több játékosunk is hét-nyolc gólos, eloszlanak a találatok, nincs pánik ha valakinek nem megy.

 

- Annak ellenére is elégedett vagyok az őszi teljesítményünkkel, hogy a 14-15-ös keretünkből többen is sérüléssel bajlódtak, és persze a munkahelyi elfoglaltságok sem könnyítették meg a dolgunkat - folytatta Dávid Szabolcs. - Az edzéslátogatottság ennek megfelelően változóan alakult, átlagban azonban a csütörtöki tréningeken nyolc-tíz focista mindig szerelést húzott, ami ezen a szinten már jónak mondható. Érdekesség, hogy az utolsó hat fordulóra mindkét kapusunk megsérült, így kényszerből egyik csatárunk, Vöcsei Gábor húzott kesztyűt.  Négy ezüstérmünk és két bronzérmünk van a megyei III. osztályban, nem mondom, jó lenne egy aranyat is begyűjteni. Úgy gondolom a Rábahidvég és a Gersekarát lehet a legkomolyabb ellenfelünk, de persze a Zanattal is számolnunk kell. A Nemeskolta szerintem ősszel kihozta magából a maximumot, ugyanakkor a sorkifaludiaktól többet vártam. Így vagy úgy: mint említettem, jó lenne feljutni a megyei II. osztályba. A télen ennek megfelelően igazolunk, három-négy játékossal szeretnénk bővíteni a keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!