Sport

2010.11.12. 13:45

Kosárlabda: Szegeden a Körmend - megfogyva bár, de törve nem

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata vasárnap 18 óratól az újonc Szeged otthonában próbál újra a győzelmi útra lépni.

Vastag Nándor

A piros-feketék négy győzelemmel kezdték a bajnokságot, ám azóta kikaptak a Szolnoktól és az Atomerőműtől is, így jelenleg hatodik helyen állnak a 14 csapatos bajnokságban. Az újonc, a körmendi Fodor Péter által irányított Szeged 16-os mutatóval utolsó előtti helyezett. Egyetlen sikerét hazai pályán a Pécs ellen aratta, s közben vereséget szenvedett a Pakstól, a ZTE-től, a Kaposvártól, a Kecskeméttől, a Szolnoktól és az Albacomptól. A vasárnapi meccs esélyesének a vasiak számítanak - akik már szombat délután elutaznak a Csongrád megyei városba ,ám helyzetüket nehezíti, hogy két meghatározó játékos hiányzik: Dávid Gergely vállsérüléssel küzd, Fodor Gergely a bokájával bajlódik.

- A Szolnok erős csapat, míg Pakson többre lehettünk volna képesek, amit mutattunk - fogalmazott Sabáli Balázs, a Körmend edzője. - A két vereség ellenére azonban nem mondom, hogy gödörben vagyunk. Visszanéztük a mérkőzéseket, és sajnos mi adtunk lehetőséget az ellenfeleinknek, hogy a hibáinkból éljenek. Ezekből tanulni kell. Támadásban sokkal kiegyesensúlyozottabb teljesítmények kellenek, és a különböző játékok alkalmazásánál is nagyobb figyelmre van szükség. Pakson ráadásul sok büntetőt is kihagytunk, ami után a labdákat nem mi szereztük meg, ezért is alakulhatott ki a lepattanózásban a két csapat közti nagy különbség. A védekezéssel sem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Egyénileg többet kell hozzátenni mindenkinek, s ha ez megvalósul, akkor biztosan javul a védekezés. Sajnos Dávid sérülésével gyengültünk a palánk alatt, és a Szeged McKenzie révén biztosan erőltetni fogja a centerjátékot, de bízom benne, hogy Davis a társak besegítésével képes lesz megoldani a feladatot. A faultokkal is vigyáznunk kell, mert kevesen vagyunk: Fodor Gergely sérülés, Sonyák betegség miatt hiányzik. Az előjelek kedvezőtlenek, de bízom benne, hogy a két vereséget győzelemmel feledtetjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!