Sport

2010.11.25. 17:46

Rövidpályás úszó Eb: Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn aranyérmes

Jakabos Zsuzsanna 2:05.58 perces idővel aranyérmet szerzett 200 m pillangón az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. Verrasztó Evelyn 200 m vegyesen védte meg a címét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A szám másik magyarja, Mutina Ágnes a negyedik helyen végzett 2:07.29-es  idővel. A  döntőbe a legjobb idővel jutó Jakabos kiegyensúlyozottan úszott. Az olasz Alessia Polieri hatalmas tempót diktált, ám ezt nem bírta végig, így a pécsiek 21 éves sportolója végül elsőként érkezett be. Mutina a negyedik helyét főként remek hajrájának köszönhette.

Verrasztó Evelyn megvédte címét 200 m vegyesen az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon: a csütörtöki döntőben 2:07.06 perces idővel győzött. A Jövő SC 21 éves versenyzője az első forduló után még a második volt, ám innentől kezdve ellépett a mezőnytől. Egy darabig a belga Kimberly Buys még tartotta vele a lépést, de az utolsó 25 méternek Verrasztó már két testhossz előnnyel vágott neki, és végül magabiztosan győzött. Verrasztó ideje a világ idei legjobbja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!