Sport

2010.11.26. 13:25

Szomszédvári kosárrangadó: ZTE-Falco

Az A-csoportos kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában szombaton, 18 órás kezdéssel szomszédvári összecsapást rendeznek Zalaegerszegen: a Falco a ZTE vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

Két ősi rivális lép pályára Egerszegen. A papírforma a bajnoki címvédő ZTE sikerét ígéri. A tabellán negyedik zalai alakulat eddigi nyolc meccséből hatot megnyert (Debrecen, Szeged, Salgótarján, Pécs, Nyíregyháza, Sopron), kétszer viszont kikapott (Kaposvár, Kecskemét)  igaz, mindkét vereség idegenben jött össze, hazai pályán hibátlan a mérleg. A Falco legutóbbi három találkozóját (Debrecen, Salgótarján, Sopron) győztesen tudta le, úgy tűnik, hogy kezd belelendülni a Lazics-csapat. A Falcónál mindenki játékra kész, zalai oldalon viszont a sérüléssel bajlódó Tóth Ádám szereplése kérdéses.

- Talán az idén nem olyan erős a ZTE, mint tavaly, de akkor is egy remek csapat lát vendégül minket - kezdte az esélylatolgatást a Falco-Szova KC Szombathely mestere, Nikola Lazics. - Ellenfelünk keretének zöme évek óta együtt játszik, ezért Egerszegen széles a taktikai repertoár. Ráadásul jó a játékosállomány összetétele: válogatott magyar kosarasok, remek légiósok, tehetséges fiatalok egyvelege alkotja a keretet. A ZTE az idén kicsit gyorsabb kosárlabdát játszik, ám próbál úgyanolyan hatékonyan védekezni, és épít a távoli dobásokra is. Nem lesz könnyű meccs, ráadásul nem mi számítunk a találkozó esélyesének. Ugyanakkor kezd összeállni a játékunk, így megpróbálunk meglepetést okozni. Arra kell figyelni, nehogy a találkozó elején átrohanjon rajtunk a ZTE. Ha szívósan tartjuk magunkat, akkor a végjátékban már bármi kisülhet a meccsből. A héten teljes létszámmal edzettünk, sérülés nem hátráltatta a munkát, próbáltuk Thomast is jobban beilleszteni a játékunkba. Tudom, hogy sok szurkoló elkísér minkat  valószínüleg remek lesz a hangulat a csarnokban, nem akarunk nekik csalódást okozni.

 

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!