Sport

2010.12.28. 15:35

Egy csapatra való futballista távozik a Király SZE-től

Alapos átalakításba kezdett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság ötödik helyén telelő Király SZE együttese. A Horváth Levente vezette csapatból tizenegy játékos távozik.

Pum András

Az őszi tizenöt meccsen 27 pontot gyűjtött a megyei I. osztályban szereplő Király SZE alakulata, a sárga-szürke mezben pompázó alakulat lemaradása így 12 egység a listavezető Körmend mögött. Az ötödik helyen tanyázó újperinti gárda ugyanannyi pontot szerzett, mint az előtte álló Rábatótfalu-Rábapaty duó, Horváth Levente edző azonban cseppet sem elégedett az őszi produktummal. Emiatt alaposan átalakult - mondhatni megfiatalodott - kerettel vág a tavaszi szezonnak az együttes: pont egy csapatra való futballista távozik, helyükre fiatalok érkeznek.

- A bajnokság elején úgy gondoltam, hogy kellően sikerült megerősítenünk a keretet és lesz esélyünk a dobogóra - jelezte Horváth Levente, a Király SZE trénere. - Ha ebből indulok ki, akkor bizony csalódott vagyok a jelelegi pozíciónk miatt, de ha az utolsó nyolc-kilenc fordulót nézzük, akkor pedig majdnem, hogy bravúr is az ötödik hely. Volt olyan meccsünk ugyanis, amelyiken a nyári keretből 12-en hiányoztak. Ezzel nem magyarázkodni akarok, elismerem ez az én hibám, bíztam a rutinos játékosokban, és az Ausztriából hazaérkező jó futballistákban, akik sajnos juttatás nélkül még félvállról sem vették az edzést, sőt, sajnos a meccset sem. Tisztelet a kivételnek - például Somfalvi Péternek, Demény Zsoltnak. Ennek ellenére 15 meccsből csak kétszer kaptunk ki, Rábapatyon 2:0-ra, Vépen 3:1-re, és talán még az utolsó két meccs döntetlenjét érzem kudarcnak - az Újperint ésRábatótfalu ellen egyaránt 1:1-et játszottunk. Nagy gólarányú győzelmet arattunk Magyarszecsődön - 6:0-ra nyertünk - a Torony ellen pedig 8:0-ra diadalmaskodtunk. A rangadókból viszont csak döntetlenre jöttünk ki - a Körmend ellen 4:4-re, a Jánosházával szemben 1:1-re végeztünk.  Ezen mindenképpen javítnunk kell, jóval nyerőbb típusúbbá kell válnunk. Sok játékosom sajnos "edzésmenő", éles helyzetekben rosszul meccselnek. Mezőnyben hiába  játszottunk jól, tetszetősen, sok a rossz  döntés a védekezőzónában és a támadózónában egyaránt - pedig a meccsek itt dőlnek el. A rutinosabb játékosok közül Hajmási, Petrovics játékával elégedett voltam, a fiatalok rapszódikusan fociztak, de Sásdi Dávidot, Tóth Milánt mindenképpen kiemelném. Hujber Gábort pedig a góljai okán említeném.

- Az NB III-as célkitűzés nem változott, de idén már nincs rá reális esély, a Kőszeg kárából tanulva értelmetlen is lenne, hiszen ki kellene cserélni a keret háromnegyed részét - és teljesen a Haladásra és az Illés akadémiára kellene támaszkodnunk. Ebben az esetben pedig az itt eddig felépített eddigi munka kárbavészne. A vezetőkkel és a tulajdonossal való egyeztetés után az NB III-as tervet pár évvel kitoljuk, próbáljuk beépíteni fiatal játékosainkat. Jelen pillanatban egy csapatnyi játékosunktól megválunk, és ha úgy érezzük, hogy mind a felnőtt, mind az utánpótlás állomány megfelel az NB III-as szintnek - és persze, meg tudjuk nyerni a megyeit - akkor szeretnénk hosszútávú NB III-as csapatot építeni. Nemesi, Gombos, Demény, Deéry, Somfalvi, Őr, Eredics, Koroknai, Csizmazia,Varga Gábor és Kiss Péter távozik tőlünk a télen. Akadnak olyanok akik visszavonulnak - Somfalvi, Demény - de vannak bizony olyanok is, akikre nem tartunk igényt. Helyükre - mint előbb is említettem - saját nevelésű, fiatal futballistákat építünk be, és tervezzük, hogy a Haladástól és az Illés akadémiától is igazolunk egy-két fiatal játékost.

 

- Mivel nem csak a felnőtt csapat edzője, hanema labdarúgó-szakosztáky vezetője is vagyok, ezért pát szót ejtenénk az utápótlásról is - folytatta HorváthLevente. - Az U21-es csapatunk nagyon jól szerepel, túlkoros játékos nélkül a második helyen állunk, de ami a legfontosabb, hét-nyolc futballistát már a téli felkészülés alatt igyekszem a felnőtt csapatba fokozatosan beépíteni. A serdülőbajnokságban két csapatot indítottunk: a serdülő II. negyedik helyen telel a tíz csapatos Déli-csoportban, a serdülő I. pedig pontveszteség nélkül, a Haladás előtt vezeti a bajnokságot az Északi-csoportban. Tizenegy év alatt a versenyeztetést nagyon nehéz megoldani, a megyében kevés a csapat, kevés a gyerek, de próbálunk erre is megoldást találni. Itt egyébként is a képzés a fontosabb. Van 9-11 éves korosztályunk is, ahol elsősorban a futball megszerettetésén van a hangsúly. Úgy gondolom jó irányban haladunk, a megyei szintet már mind felnőtt, mind utánpótlás vonalon elértük, ezért szeretnénk feljebb lépni.


A Király SZE őszi gólszerzői

Hujber Gábor: 10 gól

Hujber Bálint, Petrovics Balázs, Demény Zsolt: 3-3 gól

Gombos Richárd, Kovács Richárd, Hajmási Milán, Koroknai Gábor, Tóth Milán, Fazekas Balázs, Somfalvi Péter: 2-2 gól

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!