Sport

2010.12.07. 15:16

Forma1: törött vállal autózott az utolsó négy futamon Webber

A Forma-1-es világbajnok Red Bull istálló vezetősége megharagudott Mark Webberre, mert a pilóta eltitkolta, hogy októberben egy kerékpáros balesetben eltörte a vállát.

MTI

Christian Horner csapatfőnök a londoni Daily Telegraph napilapnak adott interjújában úgy fogalmazott, csalódottak, hogy versenyzőjük egy szóval sem említette sérülését.

A 34 éves ausztrál a most megjelenő "Up front" (Az élvonalban) című könyvében írt arról, hogy a szezon utolsó négy futamát törött vállal teljesítette. Webbernek két éven belül ez volt a második biciklis balesete, az elsőben - 2008 végén - a lába tört el.

"A versenyzőinknek kötelességük egészségesnek lenni - mondta Horner. - Úgy tűnik, Mark gondban van a kerékpározással, ezért távol kellene magát tartania ettől a mozgásformától."

Az ausztrál pilóta az utolsó futamig harcban volt az egyéni világbajnoki címért, amelyet végül csapattársa, a német Sebastian Vettel nyert meg. Webber a baleset idején 11 pontos előnnyel még az élen állt a pontversenyben.

"Nem hiszem, hogy a sérülés komolyan befolyásolta a teljesítményét, mégis jobb lett volna, ha tudunk erről" - tette hozzá Horner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!