Sport

2010.12.20. 13:43

Megyei I. osztály: az erősebb csapatok ellen felszívta magát a Rábapaty

A dobogó legalsó fokán telel a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Rábapaty együttese. Haraszti Zsolt tanítványai a Rábatótfaluval és a Király SZE-vel holtversenyben 27-27 pontot gyűjtöttek.

Pum András

Kétarcú csapat benyomását keltette ősszel a harmadik helyen álló Rábapaty együttes: Vajdáék az erősebb csapatok ellen összeszedetten, jól futballoztak, míg a papíron gyengébbek ellen olykor bizony szenvedtek. Ennek ellenére az együttes edzője, Haraszti Zsolt elégedett fiai őszi produktumával.

- A bajnokság végére az első hat hely valamelyikét lőttük be a vezetőkkel, és miután féltávnál a harmadik helyen tanyázunk, így talán érthető, hogy eddig elégedett vagyok a csapat teljesítményével - mondta Haraszti Zsolt, a Rábapaty trénere. -  Ugyanakkor roppant sűrű a mezőny, nagyon észnél kell lennünk, a középmezőny csapatai csak néhány pontra vannak mögöttünk. Ráadásul meglehetősen hullámzó produkciót nyújtottunk, érdekes módon az erősebb, azaz a mezőny első felében álló csapatok ellen - függetlenül az eredménytől - jól játszottunk, míg a verhető együttesek ellen sokszor csak szenvedtünk. Az Újperint, a Pecöl és a Magyarszecsőd ellen például egyáltalán nem voltam elájulva a srácok játékától, annál bizony jóval több kell. Ugyanakkor a Vép elleni idegenbeli 2:0-s, valamint a Király SZE elleni hazai 2:0 sikerünkre méltán büszkék lehetünk. Hogy miért játszunk jobban az erősebb, és gyengébben a szerényebb képességű gárdák ellen? Erre én is kerestem a választ, és arra jutottam, hogy a komolyabb játékerejű gárdák ellen mentálisan összeszedettebbek voltunk - ez azonban csak a kisebb ok. Ennél fontosabb, hogy a gyengébb csapatok általában beássák magukat a kapujuk elé, és ez a fajta játékstílus bizony nem nagyon fekszik nekünk. Mi olyan gárdák ellen villogunk, amely hozzánk hasonlóan felvállalják a bátor futballt. Látszólag a harminc rúgott gólunk nem rossz, az igazsághoz tartozik, hogy ez a szám bizonnyal jóval több is lehetne. Sok gólhelyzetet puskáztunk el, és nem kevés olyan akciónk volt, amikor csak az utolsó passzt rontottuk el, egyszerűen rossz döntést hoztunk. A védekezésben is akad javítanivalónk, hiszen a 22 kapott gólt kicsit sokallom, sok labdát elpasszoltunk hátul, figyelmetlenek voltunk. Mentségünkre szolgáljon, hogy nyáron kért rutinos hátvédünk - Németh Zoltán és Szabó István - eligazolt, helyükre pedig csupa fiatal, rutintalan védőt kellett beépítenem: így Siposnak, Csupornak és Kaszának bizony idő kell mire megszokják egymást hátul, és összerázódnak. Ami egyébként a játékosokat illeti: Derdák Balázs szinte minden találkozón kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, de elégedett vagyok dr.Tar Ferenc, Kasza Péter, Király Zsolt és Vajda László őszi játékával is. Ugyanakkor a többiek teljesítményére sem lehetett panaszom, mindenki beletett valamennyit a közösbe.

 - Január 18-án kezdjük el a munkát, egyelőre tudok arról, hogy lenne távozónk. Miután második számú kapusunknak, Molnár Mátyásnak eltörött a kézközépcsontja, így ő legkorábban három hónap múlva kezdhet el mozogni, ráadásul későbbi egyetemre megy, úgyhogy egy hálóőrt muszáj igazolnunk. Így vagy úgy, az őszihez hasonlóan jó teljesítményre számítok tavasszal is, szeretnénk a dobogón végezni - zárta szavait Haraszti Zsolt.

 

A Rábapaty őszi gólszerzői:

Király Zsolt, Vajda László: 6-6 gól

Enzsöl Gábor: 4 gól

Toldi Richárd, Baumgartner Dániel: 3-3 gól

Derdák Balázs, Sipos Tamás: 2-2 gól

Takács Adrián, Kasza Péter: 1-1 gól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!